Hírek

Továbbra is veretlen a Falco a bajnokságban hazai pályán

2020. január 27., 14:17

A hazai veretlenség megőrzése volt a célja a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatának a Kecskemét elleni bajnoki mérkőzésen. A 75-63 arányú győzelem dacára mégsem lehetett maradéktalanul elégedett a szombathelyi együttes.

Továbbra is veretlen a Falco a bajnokságban hazai pályán

A Bajnokok Ligájában - a Besiktas ellen elszenvedett hétközi vereséget követően - szombat este már az élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban kellett helyt állnia a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatának. Az ellenfél az a KTE-Duna Aszfalt volt, amelyből Djerasimovic és Hegedűs sérülés miatt hiányzott.

A vendégek kezdték jobban a találkozót: Wittmann passzát Djuraszovics értékesítette, gyorsan meglépett ezzel a Kecskemét. A Falco eleinte nagyon pontatlanul játszott: a védekezés mellett a támadójáték is akadozott. A negyed végére aztán Benke Szilárd rázta meg magát, és ezzel sikerült fordítania a szombathelyi együttesnek. Hiába léptek meg, a vendégek Djuraszovics meg Wittmann kosaraival előbb egalizáltak, majd a vezetést is átvette a KTE. A szünet előtt ismét Benke Szilárd lépett elő, és zsinórban hat pontot szerzett, így a nagyszünetben a hazai szurkolók örülhettek. Koránt sem volt lefutott a találkozó, erről Wittmann Krisztián és Kemal Karahodzic gondoskodott. A vendégek légiósa 18 pontot szerzett a találkozón és a center pontjaival tartotta is a lépést a KTE. A szombathelyiek új lendületét Krivacsevics biztosította, aki ellenállhatatlanul játszott ebben a periódusban. Az utolsó felvonásban még egy nagy rohamot indított a Kecskemét. Karahodzic duplájára azonban Váradi felelt egy labdaszerzést követően. A hajrára elfogyott a vendégek ereje, így ha nehezen is, de hozta a kötelezőt a Falco.

Krivacsevics Márkó - játékos, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
“Először is gratulálok  Kecskemétnek, jól játszottak, nagyot küzdöttek. Mi nem nagyon ébredtünk fel az elején, később kicsit jobban játszottunk, de a mai mérkőzés nem volt a legjobb a Falconak úgy gondolom.”

A szombathelyiek a 75-63-as győzelemnek köszönhetően továbbra is veretlenek hazai környezetben. A következő bajnoki mérkőzés február elsején lesz, akkor a Falco  az Oroszlány otthonába látogat.