Hírek

Tűz a MÉH-telepen

2018. május 24., 13:13

Munkagép és több tonnányi papír égett a Lovas úti hulladékfelvásárló telepen csütörtök délelőtt. A hatalmas füstöt még Szombathelytől több kilométerre is lehetett látni. A tűzoltók rövid idő alatt megfékezték a lángokat. A mentők egy embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak.

Tűz a MÉH-telepen

A Lovas utcában szinte alig lehetett látni a hatalmas füsttől, amely nemcsak a helyszínt, hanem az egész környéket beborította. A hulladékfelvásárló telepen 9 óra körül csaptak fel a lángok. Úgy tudjuk a dolgozók éppen étkezési szünetet tartottak, mikor észrevették a füstöt. Égett egy munkagép és körülötte a hulladék. Tóth György a közeli benzinkúton éppen fizetett azután, hogy teherautójáról a telepen lepakolta rakományát. A füst láttán visszasietett a helyszínre.

Tóth György
Ott voltam mellette, illetve nem mellette, láttam, hogy igazából posszantak, robbantak a csövek, a gumik, úgyhogy félelmetes volt. Főleg ott a tűzfészekben, ahol a papírok vannak, úgyhogy nagy füst volt.

A telepen akkumulátorokat is tároltak, a közelben pedig egy üzemanyagtöltő állomás van, így a tűz fokozott veszélyt jelentett. A tűzoltók azonban hamar eloltották a lángokat.

Lakatár Gábor – kirendeltségvezető, Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség
A szombathelyi hivatásos tűzoltók két gépjármű fecskendővel és egy vízszállítóval vonultak ki a helyszínre. A tüzet két vízsugárral és egy habsugárral határolták körül. Lakosságvédelmi intézkedésre a helyszínen nem volt szükség. A tűzeset keletkezésekor egy fő sérüléseket szenvedett.

Információink szerint a telep egyik dolgozója poroltóval próbálta eloltani a tüzet, eközben szenvedett enyhe fokú füstmérgezést. Őt a mentők kórházba szállították.