Hírek

Tüzifa rászorulóknak

2019. november 29., 15:14

Kétszáznál is több rászorulónak szállítanak ki még az év végéig kályhakész tűzifát. A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Kolozsvár utcai telephelyén tartottak a részletekről sajtótájékoztatót.

Tüzifa rászorulóknak

Húsz közfoglalkoztatott dolgozik már napok óta azon, hogy a Szombathelyi Erdészettől korábban kapott és az utak mellől kitermelt farönköket kályhakész méretűre aprítsák.

Németh Klára – ügyvezető igazgató, Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonp. Kft.
„200-nál több család részesül idén ebből a felajánlásból. Szervezetünk végzi a feldolgozást és a kiszállítást is. Igyekszünk még az idei évben mindenkinek még idén eljuttatni ezt a mennyiséget.”

Naponta 8 családnak tudják kiszállítani a Kolozsvár utcai telephelyről a szociális tűzifát. De a rászorulók itt készült papírbrikkettet is kaphatnak. Forgács Józsefnek évek óta nagy segítség az adomány, de van, aki most részesül benne először.

Forgács József
„Minden évben én szoktam adományt kapni, mert bizony egyedülálló vagyok és 76 ezer forintos nyugdíjból élek. Holott 40 évet leautóztam. Nem az én bajom, hibám, hogy ilyen kevés a nyugdíjam.”

Pálfi Attila
„Ez az első alkalom, hogy tudnak segíteni nekem. Többször kértem már a segítséget. Nagyon nagy segítség, mindenképpen, mert van egy gyönyörű kandalló a szobában, ahol jó helye lesz ennek a fának.”

Senki sem fog fázni a télen Szombathelyen – mondta a helyszíni sajtótájékoztatón László Győző területért felelős alpolgármester. A rászorulókon bárki segíthet azzal, ha a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Kft. karácsonyi vásárban felállított standján vesz ajándékot. Nemény András polgármester pedig azt hangsúlyozta, szükség esetén még több szociális tűzifát is kiosztanak.

Nemény András – polgármester
„A városnak alapvető feladata, hogy mindenkinek az otthonában meleg legyen. Tudjuk, hogy sokan rászorulnak, hogy ebben külső segítséget kapjanak. 200 család 400 m3 fát kap most, de ezúton is biztatok mindenkit, ha még van igény, akkor tudunk megoldást találni.”

Az előrejelzések szerint a következő napokban beköszönt a tél, ami a rászorulóknál és a hajléktalanellátásban is krízis időszak. A szakemberek azt kérik, ha valaki bajba jutott családról tud, vagy esetleg utcán fekvő embert lát, hívja az ingyenes, éjjel-nappal elérhető 06-80-205-165-ös krízisszámot.