Hírek

Tűzifát kaptak a rászorulók

2017. február 16., 20:13

Az idei télen százhúsz szociálisan rászoruló számára biztosít az önkormányzat oktatási bizottsága egy köbméternyi kályhakész tűzifát. Ennek is szerepe van abban, hogy a város nehezebb körülmények között élő lakóinak is sikerült nagyobb gond nélkül átvészelniük a szokatlanul kemény telet.

Tűzifát kaptak a rászorulók

Bár az elmúlt napokban viszonylag jó idő volt, a tél azért még nem ért véget, ezért a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Kolozsvár utcai telephelyének udvaráról most is folyamatosan szállítják ki a rászorulóknak a fűtésre előkészített tűzifát.

Puskás Tivadar polgármester
„Szombathely minden esztendőben igyekszik a rászorulóknak meleget biztosítani a télen. Az idén erre nagyon nagy szükség volt, nagyon hideg telünk volt. Istennek legyen hála, az idei évben is sikerült fa adományokból biztosítani a rászorulóknak azt, hogy ne kelljen fázniuk a télen.”

Ezen a télen összességében százhúsz családhoz juttatták el szociális adományként az egy köbméter tűzifát. A polgármester köszönetet mondott a fát felajánló magánszemélyeknek és cégeknek, a SZOMPARK-nak, amely a kitermelést végezte, a közmunkásoknak, akik kályhakésszé tették a fát és kiszállították a rászorulóknak, valamint a szociális hálózatnak, amely a szervező munkát végezte. Polgár Józsefné három gyermeket nevel, ő is kapott tűzifát ezen a télen.

Polgár Józsefné
„Két-három hétre elég. Úgyhogy az már nekünk nagy segítség lett, mivelhogy az igazgatónő is mondta, hogy nekünk ez nagyon szükséges. Most, amikor leesett a hó, még itt vagyunk a február közepe felé kiszámíthatatlan az időjárás is, a gyerekek szempontjából is. „

Idén sikerült valamennyi szombathelyi szociálisan rászoruló család költségeit csökkenteni oly módon, hogy az önkormányzat fával, vagy papírbrikettel járult hozzá a téli tüzelőhöz.