MNB
MNB - 2

Hírek

U16-os Illés Akadémia döntetlen az MTK ellen

2014. november 19., 16:54

Színvonalas, izgalmas mérkőzésen 1:1-es döntetlent játszott az Illés Akadémia U16-os labdarúgócsapata az MTK együttesével. A szombathelyi gárda így továbbra is a tabella hetedik helyén áll.

U16-os Illés Akadémia döntetlen az MTK ellen

Az U16-os kiemelt országos bajnokság 14. fordulójában a hetedik helyezett Illés Akadémia labdarúgócsapata a negyedik pozícióban állomásozó MTK együttesét fogadta a mostoha időjárási körülmények miatt a szombathelyi egyesület műfüves pályáján. A szokatlan körülményekhez a hazaiak alkalmazkodtak jobban, akik a 34. percben Varga Kevin találatával szerezték meg a vezetést. A fővárosiak a folytatásban mindent megtettek az egyenlítés érdekében, próbálkozásaikat a 77. percben siker koronázta. Ekkor egy védelmi hibát kihasználva Kisari Tibor egyenlített, így a találkozó 1:1-es döntetlenre végződött.

Varga Kevin labdarúgó, Illés Akadémia U16
“Nagyon jó két csapat játszott egymás ellen. Ezt az egy pontot jó, hogy megszereztük. A három pontnak azért jobban örültünk volna. De azért jól teljesített a csapat.”

Az ifjú szombathelyi futballisták jól küzdöttek, ám edzőjük szerint bőven akadt hiba is a játékukban.

Bánfalvi Attila edző, Illés Akadémia U16
“Negatívumok oldalára kerül mindenképpen, hogy volt négy-öt helyzetünk a gólon kívül, amiből jóval többet kellett volna kihoznunk. Még negatívum ezek mellett, hogy még jobban fel kellene építenünk a támadásunkat. Pozitívum, hogy hajtottak a srácok, végig tették a dolgukat. Ezért szereztünk egy pontot.”

Az Illés Akadémia U16-os csapata továbbra is a tabella hetedik helyén áll. Bánfalvi Attila tanítványai  november 22-én szombaton a 10. helyezett Nyíregyházi Bozsik Akadémia otthonában vendégeskednek.