Hírek

Új alapokra helyezné az önkormányzatiságot az LMP

2011. szeptember 21., 19:20

Az általuk kidolgozott konpeciót ma mutatták be Szombathelyen. A párt azt szeretné elérni, hogy az emberek jobban beleszólhassanak az őket érintő kérdésekbe. Az LMP ellenzi az iskolák államosítását. Adásunkkal egyidőben lakossági fórumon ismertetik az önkormányzati koncepciót.

Új alapokra helyezné az önkormányzatiságot az LMP

Meg kell szüntetni a kiskirályok uralmát az önkormányzatokban - mondta Szilágyi Péter, a LMP országgyűlési képviselője Szombathelyen, amikor a párt önkormányzati koncepcióját ismertette. Azt szeretnék elérni, hogy a helyiek nagyobb beleszólást kapjanak saját lakókörnyezetük és életkörülményeik alakításába. A képviselő szerint az LMP új koncepciója kiutat mutat abból a nehéz helyeztből, amelybe az önkormányzatok az elmúlt 20 évben kerültek.

Dr. Szilágyi Péter, országgyűlési képviselő - LMP
A Fidesz válasza nem megfelelő ezekre a problémákra. A Fifdesz úgy gondolja, hogy mindent központosítani kell. Az önkormányzatiság a végét fogja járni, ha a Fidesz terve megvalósul. Ezért mi úgy gondoljuk, hogy meg kell erősíteni a helyi kisközösségeket.

A képviselő szerint a civil szervezeteknek is nagyobb beleszólást kell kapniuk a döntések meghozatalába. Az LMP szerint bizonyos kérdésekben kötelező népszavazásokat kellene tartani a településeken. Például közszolgáltatások illetve törzsvagyon kiszervezésekor, vagy minden olyan beruházás esetén amely az éves költségvetés bizonyos százalékát meghaladja.