MNB - 2
MNB

Hírek

Új edzővel készülnek a Haladás női röplabdásai

2019. augusztus 23., 13:50

Új trénerrel a fedélzeten kezdte meg a felkészülést az új szezonra a Hungast-Haladás női röplabdacsapat. Az extraliga küzdelmeiben érdekelt szombathelyiek több edzőmérkőzést is játszanak és akár három játékos is érkezhet még az együtteshez.

Új edzővel készülnek a Haladás női röplabdásai

Napi két edzéssel kezdte meg a felkészülést a 2019/2020-as bajnoki szezonra a Hungast-Haladás női röplabda együttes. Az extraligás tagságát meghosszabbító klubnál gőzerővel dolgozott a szakmai stáb a keret kialakításán, valamint új vezetőedzőt is szerződtettek a csapat élére. A 31 esztendős Leiszt Máté személyében egy fiatal, de felkészült trénert sikerült a Rohonci útra csábítani, aki komoly célokat fogalmazott meg.

Leiszt Máté - vezetőedző, Hungast-Haladás VSE
„Egy olyan csapatot építeni, amelyik küzd ezért a 100 éves klubért minden egyes pillanatban a pályán. Tehát igazából ez az a motiváció itt, ami dolgozik bennem.”

Az alapozáson több ismert arc feltűnt, akik a tavalyi szezonban  remek játékkal járultak ahhoz, hogy a Haladás meghosszabbítsa élvonalbeli tagságát.

Leiszt Máté - vezetőedző, Hungast-Haladás VSE
„Úgy gondolom, hogy egy nagyon küzdős csapatot fogunk építeni az idei szezon során, aki biztos, hogy minden egyes pontért meg fog küzdeni, egymásért fog tudni küzdeni, minden egyes pillanatban.”

A felkészülést 12 játékossal kezdte meg a csapat. Sophie Wallner [ejtsd: Szofi Valner], Takács Bernadett, Stephanie Lojen [ejtsd: Sztefani Lojen] és Genesis Miranda [ejtsd: Heneszisz Miranda] mellett a legnagyobb név az érkező oldalon kétségtelenül Vacsi Evelin, aki 41-szeres magyar válogatottnak mondhatja magát. A játékos egy évre kölcsönbe érkezik Kaposvárról Szombathelyre.

Vacsi Evelin - játékos, Hungast-Haladás VSE
„Én úgy gondolkozom, hogy amit tudok, azt szeretném a csapat hasznára váltani. Tehát hogy ezzel segíteni mindenképpen a csapatnak, s amit nem annyira még nem jól tudok, azt csiszolni és mindig tökéletesíteni.”

A Haladás a tervek szerint szeptember 7-én edzőmérkőzést játszik a Klagenfurt otthonában, majd a 100 éves jubileumi rendezvénysorozat részeként részt vesz a hazai rendezésű felkészülési tornán.