Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Új egyházi iskola épül

Adásban volt: 2014. április 29.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Több mint kétmilliárd forintos pályázati támogatással 24 tantermes új iskolát épít a Szombathelyi Egyházmegye a szalézi rendház udvarán. Itt kapnak helyet a Brenner-iskola  alsó és felső tagozatos, valamint a nyolcosztályos gimnáziumi osztályai. A beruházás része az eszközök beszerzése és az óvoda átköltöztetése is.
   

A szalézi templom mögötti területet vásárolta meg az egyházmegye, hogy felépülhessen az új iskola. Egyelőre csak a már befejeződött régészeti feltárás nyomai láthatók, de a jövő hónapban várhatóan elkezdődhet az építkezés is. A Hollán Ernő és Petőfi Sándor utcai tagozatok így egy helyre kerülnek, és 17 osztályos, egységes intézmény alakul ki.

Veres András - megyéspüspök
"Az alsó és felső tagozat oktatása egy épületben történhet, másrészt meglesznek a modern infrastrukturális feltételek, amelyek ma egy iskola működéséhez szükségesek, a sporttevékenységre immár zárt térben biztosítani tudunk helyet, hiszen eddig csak a pici tornaszoba és az udvar volt erre alkalmas, illetve az épület működtetése lényegesen olcsóbb lesz a számításaink szerint."

A teljesen akadálymentes épületben tantermeket, laborokat, szertárakat, öltözőket és egy kápolnát alakítanak ki, emellett fedett sportcsarnok, udvari sportpályák, parkolók létesülnek. A felszereltség is európai színvonalú lesz, hiszen több mint 220 millió forintból vásárolhatnak eszközöket. Az iskolának jelenleg 400 diákja van, a nagyobb hely azonban lehetővé teszi, hogy néhány éven belül 750-re emelkedjen a létszám. Nagy hangsúlyt fordítanak majd a tehetséggondozásra és a természettudományos tárgyak oktatására - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

Englert Zsolt - igazgató, Brenner János Nevelési Központ
"Felső tagozaton ötödiktől már dolgozhatnak laborokban, mind az előadótermet igénybe vehetik. Kedvcsinálás zajlik, ami kicsit több gyereket visz a természettudományok irányába, mint amennyien ma abba az irányba mennének."

A beruházás részeként mintegy 120 millió forintból kívül-belül megújul a Hollán Ernő utcai iskolaépület. Nyílászárókat cserélnek és korszerűsítik a fűtésrendszert is. Itt kap helyet a két csoportos, 40 férőhelyes óvoda.

2014. április 29.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében