MNB - 2
MNB

Hírek

Új elnök a horgász szövetség élén

2011. július 14., 17:37

Ügyvezető elnököt választott a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A tisztséget ezentúl  Puskás Norbert tölti be határozatlan időre, de segítségére lesz a korábbi elnök Csécs Sándor is, aki tavasszal nyugdíjba vonult. Az új vezető hét éve dolgozik a szövetségnél, eddig szervezési, pályázati és kommunikációs feladatai voltak.

Új elnök a horgász szövetség élén

Csécs Sándor nyugdíjba vonulása miatt új ügyvezetőt választott a Vas Megyei Horgász Szövetség. A tisztséget ezentúl, határozatlan ideig Puskás Norbert tölti be. Munkáját külső szakértőként továbbra is segíti a korábbi elnök. Puskás Norbertre komoly feladatok várnak a közeljövőben. Ma derült ki ugyanis, hogy a szövetség elnyerte a horgászati jogot a Lukácsházi víztározó két tavára.

Puskás Norbert. ügyvezető elnök, Vas megyei Horgász Szövetség
A mai napon megérkezett, hogy a Lukácsházi víztározó, két abért1-es és abért 2-es taván a horgászati jogot elnyerte a szövetség. Ez egy nagy kihívást jelent és ezeket a vizeket jól kell tudnunk használni, mivel 15 évig mi rendelkezünk a halászati jogával. Jövő tavassztól tervezzük a horgászati hasznosítást.  
Az új horgásztavak kezelése mellett egyéb feladatai is lesznek az új eknöknek. Az utóbbi időben ugyanis körülbelül 5 százalékkal csökkent a megyében horgászok száma. Ahhoz, hogy a horgászokat megrtartsa a szövetség a jövőben is több fiataloknak szóló programot indítanak, de gondolkoznak a jegystruktúra átalakításán is. A vezető további célként fogalmazta meg a felhalmozott vagyon megtartását, amely mára eléri a 300 millió forintot, valamint a haltelepítést, pályázatok és szponzorok elnyerését. A halászati Operatív Program keretében pedig szeretnének rendbe hozni a Rába elhanyagolt holtágait.