Hírek

Új épületet és pályákat adtak át a Király Sportlétesítményben

2018. december 06., 15:18

Egy kétszintes, a 21. századi igényeket kielégítő épülettel és két műfüves pályával bővült a Király Sportlétesítmény Szombathelyen. A 108-szoros rekord válogatottsággal büszkélkedő hálóőr, Király Gábor 15 évvel ezelőtt megkezdett munkája újabb mérföldkőhöz érkezett csütörtökön.

Új épületet és pályákat adtak át a Király Sportlétesítményben

2003-ban 30 lurkó befogadásával és nevelésével kezdte meg működését a Király SE - fogalmazott ünnepi köszöntőjében a Haladás ikonja, Király Gábor. Hozzátette: ma már 260 igazolt labdarúgója van a klubnak, akikkel 20 edző foglalkozik. Az egyesület mára kinőtte a meglévő létesítményt, ezért szükséges volt az új, mintegy 1000 négyzetméteres épület megépítése.  

Király Gábor - alapító, Király Sportlétesítmény
"Nagyon sok funkció van benne, egy funkcionális épületről van szó egy passzív közeli állapotú épület, hiszen a fenntartásra is mindig ügyelni kell és gondolni kell. 50 parkolóval gyarapodtunk, tehát közel most már 100 parkolónk van, ami szntén fontos stratégiai lépés az intézmény életében."

További több mint 10 ezer négyzetméternyi területen egy kis és egy nagy méretű ízületkímélő parafagranulátumos műfüves pályát is létesítettek. A beruházás 1 milliárd forintba került, kormánytámogatás mellett közel 50%-os önrésszel. Az egyesület töretlen fejlődését és Király Gábor szakmai tevékenységét a szövetség is elismeri és támogatja.

Vági Márton - főtitkár, Magyar Labdarúgó Szövetség
"Ez példaértékű és ez viszi előre a magyar sportot, hogy a külföldön, nemzetközi színtereken szerzett tudást, tapasztalatot, önbizalmat, szakértelmet hazahozzuk, elmagyarázzuk, használjuk."

Az átadó ünnepségen elhangzott az is, hogy a tervek szerint egy rehabilitációs egységgel is gyarapodik majd a Király Sportlétesítmény.