Hírek

Új érsebészeti ambulancia nyílik a kórházban

2017. július 14., 16:45

Felére csökkenhet a várakozási idő az új érsebészeti ambulancia megnyitásával a Markusovszky Kórházban. A két új rendelőben kétszer annyi beteget láthatnak el a szakorvosok és új gépeket, berendezéseket is kapnak majd.

Új érsebészeti ambulancia nyílik a kórházban

Hamarosan már itt, ezekben az új helyiségekben várják a betegeket a Markusovszky Kórház új érsebészeti ambulanciáján. A várakozási idő 3 hónapról másfél hónapra csökkenhet. Az új szakrendelés korszerű gépekkel és berendezésekkel is gazdagodik majd.

Al-Aamri Khalil - főorvos, általános- és érsebész szakorvos
Új dopper vizsgálót fogunk kapni, új ultrahangot, egy járópadot, ahol a betegek járótávolságát tudjuk mérni, ezen kívül kézi műszereket, ollót.

Az érsebészeti ellátásban idén jelentős fejlesztések történtek. Beszereztek például egy speciális röntgenkészüléket, amelynek segítségével akár operáció közben is lehet érfestéses vizsgálatot végezni.

Nagy István - főorvos, általános- és érsebész szakorvos
A katéteres értágítást és ezeket a háló sztent csőbeültetéseket nem kell két részre bontanunk, a műtét alatt meg tudjuk csinálni a betegek katéteres értágítását, a háló sztent beültetését, valamint az ehhez szükséges rekonstrukciós műtéteket.

Az érsebészeti műtő ezen kívül új kéziműszerekkel és egy önfeltáró készülékkel is gazdagodott, amely akár asszisztens helyettesítésére is alkalmas. A jövőben várhatóan az érsebészek létszáma is nőni fog, így már három szakorvos várhatja a betegeket az új ambulancián.