Hírek

Adomány a mentőknek

2010. augusztus 31., 16:48
Adományokat kapott a szombathelyi mentőállomás. Az egyik helyi szakközépiskola és felnőttképző központ jótékonysági báljának teljes bevételét fordította a sürgősségi gyermekellátás fejlesztésére.
Adomány a mentőknek


A Szombathelyi Mentőállomás egy-egy mentőtisztje, vagy mentőorvosa évente 5-10 súlyos állapotú kisgyermeket lát el. A most kapott pénzadományból kétféle korszerű műszert tudtak vásárolni.

Így lélegeztetni tudják a súlyosan sérült gyermeket, miközben oxigént is juttatnak a szervezetbe. Ezzel a két belövő készülékkel szintén a kicsik életét menthetik.

Márovics Pál - vezető mentőtiszt, Szombathelyi Mentőállomás
"Újraélesztésnél, súlyos baleseti sérülésnél, égési súlyos sérülésben szenvedő kisgyermek esetén. Ez mind olyan szituáció, amikor a véna biztosítása sok esetben nehézségbe ütközik."

A készülék életkortól függően állítható.

A szombathelyi szakközépiskola és felnőttképző központ tanulói és diákjai már segítették a dévai árvákat, tavalyi jótékonysági báljuk bevételét a kórház gyermekosztályának, az idei belépő- és támogatói jegyek összegét pedig a szombathelyi mentőállomásnak adták.

Siliga Mónika - ügyvezető igazgató, Griff Szakközépiskola és Felnőttképző Központ
"Mivel iskola vagyunk, ezért amikor segítésről van szó, akkor mindannyiunk számára egyértelmű, hogy a gyerekek körében tegyük meg."

A mentőszolgálat regionális főorvosa szerint minden adomány jól jön a mentőknek.

Dr. Puskás Tivadar - regionális mentőfőorvos, OMSZ
"A csontvelőbe történő folyadékbejuttatás módszere ismert és rendszeresített a mentőszolgálatnál, de annál jobb, minél több van. Ez a másik, a gyermekek légútbiztosítását szolgáló eszköz viszont pillanatnyilag nem áll rendelkezésre, csak itt."

A mentők egy-egy, a szolgálat múltját bemutató kiadvánnyal köszönték meg a cég vezetőinek az önzetlen adományt.