Hírek

Új gazdasági tengely jöhet létre

2010. november 17., 16:45
20 ezer munkahely megteremtése a cél ebben a ciklusban - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet Szombathely, Zalaegerszeg és Nagykanizsa polgármestere tartott. A három város egy gazdasági övezetet kíván létre hozni, amely növelheti a térség versenyképességét.
Új gazdasági tengely jöhet létre


A mai találkozón az együttműködés alapelveit fogalmazták meg a polgármesterek, a következő három hónapban pedig már sor kerülhet a szerződés aláírására is. Szakmai csoportokat szeretnének létrehozni, amelyek segítik a térségben az ipari befektetéseket, támogatják a magyar  kis-, és közepes vállalkozásokat, koordinálják a kutatás-fejlesztést és segítik a két megye, Vas és Zala turisztikai lehetőségeinek jobb kihasználását.

Gyutai Csaba zalaegerszegi polgármester azt hangsúlyozta, hogy elsősorban nem pénzt, hanem lehetőséget szeretnének kapni a dél-nyugati országrész fejlesztésére, amely eddig kevés forráshoz jutott. Ennek adhat nagyobb nyomatékot a három város összefogása. Nagykanizsa polgármestere, Cseresnyés Péter szerint jobban kellene támaszkodni a helyi felsőoktatási intézményekben végzett szakemberekre, a piaci igényeknek megfelelő szakotatásra, mert így az egész térség munkaerő ellátottsága megodható lesz közép- és hosszútávon is.