Hírek

Új gyermek váróterem a kórházban

2017. április 24., 16:08

A Markusovszky-kórház Sürgősségi Baleseti Ambulanciáján a felnőttek mellett évente nagyjából 1000 gyermeksérültet látnak el. Mostantól a gyermekek és szüleik kellemesebb környezetben várakozhatnak a vizsgálatokra. Hétfőn adták át azt a várószobát, ami kifejezetten a 14 év alatti gyermekek igényeit szolgálja.

Új gyermek váróterem a kórházban

A Traumkuckó névre hallgató helyiségben a gyerekek a felnőtt ellátásra váróktól elkülönítve, játékok között, mesefilmet nézve várakozhatnak ellátásra ezentúl a Markusovszky Kórház Sürgősségi Baleseti Ambulanciáján.

Dr. Bíró Csaba - főorvos, Sürgősségi Baleseti Ambulancia
“Rendkívül fontos az első benyomás … mikor lesz.”

Az átadón Koczka Tibor alpolgármester elmondta: ez az egyedülálló kezdeményezés mintául szolgálhat az ország többi kórháza számára, és remélhetőleg több ilyen várószobát is kialakítanak majd.

Koczka Tibor - alpolgármester
“A gyermekváró hallatán...aggódnak a gyermekekért.”

Balassa Péter képviselői keretéből csaknem 3 millió forinttal támogatta a kezdeményezést.

Balassa Péter - képviselő
“Nem a képviselői keretet kellett nekem odaadnom...nemes kezdeményezés”

Dr. Kassai Tamás főorvos, a Gyermek Traumatológiai Társaság vezetője a gyermekváró első lakójával érkezett. Mint a gyermektraumatológia elkötelezett híve elmondta, nem mindegy milyen környezetbe érkeznek meg a gyerekek, milyen körülmének között várakoznak az ellátásra, hiszen sokszor akár több órát is el kell tölteniük itt.

Prof. dr. Nagy Lajos - főigazgató
“A Balesetsebészet olyan … várakozhatnak.”

Az ünnepség végén Balassa Tibor, az ambuláns traumatológia részleg vezetője nyitotta ki jelképesen a gyermekváró ajtaját.