Hírek

Új győzteseket avattak a 34. Concordia Üzemanyagkutak-Szilveszter Kupán

2020. január 06., 14:13

A pénzdíjas teremlabdarúgó tornára 47 csapat adta le nevezését és mérte össze tudását a négynapos rendezvényen. A legnagyobb figyelemmel a nyílt-amatőrök párharcát követték, amely kiírását a Lara-Autókozmetika FC Buntstift nyerte meg. Ugyanakkor a hölgyek és az öregfiúk kategóriájában is új győzteseket avattak.

Új győzteseket avattak a 34. Concordia Üzemanyagkutak-Szilveszter Kupán

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is kiemelt figyelmet kapott a Szilveszter Kupa teremlabdarúgó torna, amelyet két helyszínen rendeztek. A három kategória csoportkörének a Haladás Sportkomplexum, míg a helyosztó találkozóknak az Aréna Savaria adott otthont.

Gerencsér Tibor - elnök, Szombathelyi Szabadidősport Szövetség
“Örülünk annak, hogy a nézőket érdekli valamilyen szinten, az esemény. Próbálunk szervezni minden évben valamit, s mivel ez már a harmincnegyedik, így már ennyiszer sikerült is.”

Idén már nemcsak a szomszédos megyékből, hanem a határon túlról is érkeztek csapatok, ezzel is színesítve a mezőnyt. A nőknél aranyéremet szerzett az osztrák élvonalbeli bajnokságban edződött FC Monarchia csapata, amely a Haladás-Viktóriás lányokra épülő riválisát győzte le a döntőben.

Ismerős arcokból nem volt hiány az öregfiúk mezőnyében sem. A 2018-as döntő főszereplői ezúttal is a fináléban találkoztak, azonban most a zalai Trió Egerszeg örülhetett. A győztes csapatban több egykori Haladás-játékos is pályára lépett.

Kaj András - játékos, Trió Egerszeg
“Nagyon szeretjük az öregfiúk tornákat, de azt meg kell mondanom, hogy ez egy nagyon színvonalas torna. Úgy gondolom, hogy nagyon jó csapatok jutnak ide mindig be, nagyon jó a szervezés, a hangulat…”

A nyílt kategóriában szintén két korábbi finálét elvesztő csapat jutott be. A fordulatokban gazdag találkozó végül büntetőrúgással dőlt el a Lara-Autókozmetika javára. Az ünnepélyes díjátadáson a legjobb kapus és mezőnyjátékos mellett a gólkirályok is különdíjban részesültek.