MNB - 2
MNB

Hírek

Új helyen a reumatológiai osztály

2011. szeptember 27., 12:47

A tervek szerint már a jövő év elején megkezdődik a kórház területén az úgynevezett kékcsempés tömb bontása, majd újjáépítése. Az előkészületek már javában zajlanak, költöznek az osztályok. A reumatológia például a 20-as épületben kapott új helyet. A két belgyógyászati osztály pedig a bőrgyógyászat és a neurológia mostani helyére költözik.

Új helyen a reumatológiai osztály

Világos, jól felszerelt kórtermek, korszerű vizesblokkok, kényelmes kezelőhelyiségek. A reumatológiai osztály a belgyógyászati tömb átépítésének idejére költözött új épületbe. A szakambulancián tavaly 4400 beteg fordult meg. A kopásos izületi megbetegedések gondozása mellett itt kiemelt szrep jut az ún. biológiai kezelésnek. A gyulladások reumatológiai problémák zömmel fiatalokat érintenek.

Dr. Náfrádi Lilla - osztályvezető főorvos, Reumatológia, Markusokszky Kórház
"Az ő gyógyulásukhoz, ahhoz, hogy ne kerüljön sor műtétre, ne essenek ki a munkából, nagyban hozzájárulnak ezek a kezelések."

A reumatológiát hamarosan további belgyógyászati osztályok költözése követi.

Prof. dr. Nagy Lajos - vezérigazgató, Markusovszky Kórház
"Jelenleg zajlika neurológia és a bőrgyógyászat helyének kialakítása, ezek egy hónapon belül átköltözhetnek."

Az ún. kékcsempés tömb újjáépítése 5, 5 millliárd forintból valósul meg. A forrás 10%-át a megyei önkormányzat önerőből fedezi. Ha sikeres lesz a közbeszerzési eljárás, már jövő év elején elkezdődhet a bontás.