Hírek

Új játékokat és mesekönyveket kapott a Százszorszép Bölcsőde

2017. december 07., 16:18

Az ötvenezer forint értékű ajándékokat a körzet önkormányzati képviselője és a Derkovits Városrészért Egyesület közös adományából vásárolta az intézmény.

Új játékokat és mesekönyveket kapott a Százszorszép Bölcsőde

"Nagyon szeretik a gyerekek, meg hát ahogy különbözőképpen össze lehet rakni."

Ez a favonat az egyik új játék a Százszorszép Bölcsödében, melyet Horváth Soma, önkormányzati képviselő, és a Derkovits Városrészért Egyesület felajánlásából vásároltak a gyerekeknek.

Pósfainé Sebestyén Bianka - intézményvezető, Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény
"A körzeti képviselőket kerestük meg a bölcsődéink tekintetében, hogy tudnák-e támogatni az intézményünket valami kis játékeszközzel, hiszen a rendelkezésünkre álló forrásokból minden évben vásárolunk valamennyi játékot, de egyrészt ezek a használati cikkek fogyóeszközök, másrészt szükös az a keret amire ez lehetőséget biztosít.”

Az ötvenezer forint értékű felajánlásból elsősorban konstrukciós és építőjátékokat vehettek birtokba a legkisebbek, de az adományozott összegből néhány új mesekönyvvel is gazdagabb lett az intézmény.

Horváth Soma - önkormányzati képviselő
"Ez az egyesületnek a felajánlása volt, én magam is az egyesület tagja vagyok, hogy ha ilyen esettel megkeresnek bennünket, akkor mindig beszélünk a vezetőkkel, átgondoljuk, hogy hogy tudunk segíteni, és most tudtunk ebben segíteni. Én azt gondolom, hogy nagyon klassz logikai, készségfejlesztő játékokat illetve könyveket sikerült a gyerkőcöknek vásárolni."

Az új játékok mellett maga az intézmény is megújul: egy Európai Uniós pályázat keretében, mintegy 90 millió forint értékben nyílászárók cseréjével, illetve külső homlokzatszigeteléssel korszerüsítik a bölcsőde épületét.