MNB - 2
MNB

Hírek

Új játékosok az AVUS-nál

2019. július 19., 19:16

7 új játékossal kiegészülve 15 fős kerettel vág neki a 2019-2020-as bajnoki évadnak az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület OB I-es csapata. Matajsz Márk legénysége a héten kezdte el a felkészülést.

Új játékosok az AVUS-nál

A klub történetének eddigi legjelentősebb eredményét elérve, végül a 12. helyen zárta a tavalyi bajnoki idényt az AVUS csapata. A hétközi edzésen azonban már nem láthattuk a medencében Ivan Basarát, Baj Marcellt, Takács Kristófot, Garancsy Andrást és Kiss Csabát sem - mindannyian eligazoltak. A távozók mellett az érkezők listája is hosszúra nyúlt.

Matajsz Márk - vezetőedző, AVUS
"Fiatal játékosokról van szó nagy része, olyan csapatokból tudtunk hozni, ahol ezek a játékosok nem kaptak szerepet vagy a csapatuk kiesett az OB I-ből. Úgy látom, hogy fiatal, ambícióval teli játékosokról beszélünk. 1-2 rutinos is jött, Marnitz Gergőre gondolok itt vagy Szőke Szabolcsra, egy horvát bal kezes légiósunk lesz, a Luka Jovanovic."

A vezetőedző szerint a rengeteg gyakorlás mellett legalább ugyanennyi türelem is szükséges a csapat összecsiszolódásához. Matajsz Márk úgy látja, hogy az ellenfelek igazolásait, és a sorsolást figyelembe véve áprilisra kell elérnie a csapatnak a csúcsformát, ami alapján meg lehet határozni a bajnoki célokat. Ebben a folyamatban az egyik legfontosabb lánszem a Montpelliertből hazatérő 30 esztendős Marnitz Gergő lehet.

Marnitz Gergő - vízilabdázó, AVUS
"Megpróbálom a góljaimmal minél előrébb juttatni a csapatot. Ezenkívül, hogy én leszek a legidősebb idén, megpróbálom össze is fogni őket, hogy csapatként funkcionáljunk, ne legyenek ilyen egyénieskedések, ne legyen az, hogy valaki azt gondolja, hogy majd ő eldönti a meccset, hanem csapatként lépjünk egyről a kettőre."

A felkészülés során az aligátorok Szentesen edzőtáboroznak, megmérkőznek a Szegeddel is, jó eséllyel talán Szolnokon medencébe szállnak, és a Honvéddal is összemérik majd erejüket Szombathelyen.