Hírek

Új látványelemekkel bővül az idei adventi vásár

2019. november 18., 15:41

Óriáskerék, fénylő rendezvénygömb, századfordulós hangulatot idéző körhinta - új látványelemekkel bővül az idei adventi vásár, amely november 29-én nyílik meg a Fő téren. Helyi zenekarok és országosan ismert fellépők adnak koncertet, továbbá jótékonykodni is lehet majd - minderről sajtótájékoztatón számoltak be a város vezetői.

Új látványelemekkel bővül az idei adventi vásár

Az óriáskoszorú, a gyertyák és a karácsonyfa mellett az utóbbi időben új elemekkel bővült az adventi vásár, ahol több ezren fordulnak meg az ünnepi készülődés időszakában. A fényárban úszó figurák, a korcsolyapálya és a fényfüzérekből álló szökőkút is a program kedvelt kiegészítőjévé vált. Felthetően ilyen lesz majd a békebeli hangulatú körhinta és a rendezvénygömb is.

Horváth Soma - alpolgármester
"Ilyen például a DOME, nevezzük rendezvénygömbnek ... vásár során."

A leglátványosabb újdonság az óriáskerék lesz, amely a Borostyánkő áruház előtti téren kap helyet, ezért november 19-étől lezárják az ottani fizetőparkolókat. A helyszínt a biztonsági szempontok figyelembevételével választották ki, az üzemeltető hárommillió forintot fizet a városnak érte. 150-200 jegyet ajánlottak fel két intézménynek jótékony célra, ők lesznek az idei bögrevásár kedvezményezettjei is.

Nemény András - polgármester
"Az egyik az autista lakóotthon ... mostani rendezvénnyel."

Nem marad el a gyertyagyújtás az adventi szombatokon. A fellépők között ott lesz Oláh Gergő, Takács Nikolasz és Janicsák Veca, a Mokka, Újváry Timi és a Varnyú Country, karácsonyi műsorral mutatkoznak be a város óvodásai és iskolásai.