Hírek

Új lépcsőt kapott az iskola

2020. május 29., 23:52

Befejezték a Nyitra Utcai Általános Iskola lépcsőjének betonozását, lassan lejár a kötési ideje is az építménynek. A felújítást már nagyon várták.

Új lépcsőt kapott az iskola

Mátis Edit - intézményvezető-helyettes - Nyitra Utcai Általános Iskola
“Töredezett a beton, bizonyos részei már balesetveszélyesek voltak, egy része le is volt nagyon régóta zárva, mozogtak a lépcsőfokok, úgyhogy tényleg itt volt az ideje, hogy kicseréljék nekünk ezeket a lépcsőket!”

A munkát április végén kezdték. Hamarosan az érdesített felületű járólapokat is leteszik.

Kalocsainé Magyar Éva - intézményvezető - Nyitra Utcai Általános Iskola
“A tankerület anyagi áldozatvállalásával, 4,3 millió forintos beruházással elkészül végre, mivel a digitális oktatásra kellett áttérnünk, ezért lehetőség van arra, hogy ne a nyári szünetben, hanem most megvalósuljon ez a beruházás.”

Az intézményben más újdonságok is várják majd a gyerekeket.

Kalocsainé Magyar Éva - intézményvezető - Nyitra Utcai Általános Iskola
“A szülői munkaközösség hozzájárulásával létesült az az ivókút, amit szintén most valósul meg, sajnos a gyerekek még nem tudták birtokba venni, majd a tanév kezdetekor.”

Az udvari tornapályán is zajlik a munka: két kosárlabda palánkot cserélnek ki ezekben a hetekben. Az új elemek nemcsak szebbek, de stabilabbak, biztonságosabbak is lesznek, mint a régiek. A beruházás költsége mintegy hatszázezer forint - ezt a szülői munkaközösség mellett az iskola sportegyesülete finanszírozta.