Hírek

Új midibuszok járják a várost

2024. április 10., 10:18

Új midibuszok járják a várost. A Blaguss az előző három kisebb méretű autóbuszát teljesen újakra cserélte. Az utasokat komfortosabb ülőtér és tágasabb belső várja.

Új midibuszok járják a várost

2022 január elsejétől váltott szolgáltatót a város a közösségi közlekedésben. Akkor jelentek meg egyes helyi járatos vonalakon a kisebb méretű midi buszok, amelyek hamar népszerűvé váltak az utasok körében.

Tóth Gergely - kirendeltségvezető, Blaguss Agora

Alapvetően úgy látjuk, hogy ennek az autóbusznak a családias jellege is azt eredményezi, hogy az utasok nagyon gyorsan megszerették, jókat lehet rajta beszélgetni többek között, és kényelmesek is, könnyen fel, illetve le lehet szállni az alacsony padlós kivitelnek köszönhetően. Én azt gondolom, hogy alapvetően a szombathelyiek szeretik ezeket a járműveket.

Az elmúlt másfél hétben három új midibusz érkezett Szombathelyre, a Blaguss a korábban használt hasonló járműveket cserélte újakra. Ezek még jobban megfelelnek az utasok igényeinek. Eggyel kevesebb ülés áll rendelkezésre, de éppen emiatt az eddigiekhez képest tágasabb lett az utastér. Az ülőhelyek komfortosabbá váltak.

Tóth Gergely - kirendeltségvezető, Blaguss Agora

Alapvetően üzemeltetési szempontok játszottak szerepet a midi autóbuszok cseréjében, ezek autóbuszok elődjei elég sok kilométert futottak Szombathelyen, és a garancia időszak is lejárt, és ezért döntöttünk amellett, hogy megújítjuk ezt a három autóbuszt.

A midibuszokat az alacsonyabb utaslétszámú vonalakon közlekedtetik. Hétközben a 6-os, a 22-es, a 23-as és a 25-ös járatokon, hétvégén pedig minden kevésbé kihasznált vonalon lehet velük találkozni.