MNB - 2
MNB

Hírek

Új modern berendezés a kardiológiai osztályon

2017. július 18., 15:18

A színvonalas ellátás feltételeinek biztosítása érdekében a szombathelyi Markusovszky Kórházban kiemelt figyelmet fordítanak az eszköz- és műszerállomány folyamatos fejlesztésére. Legutóbb a kardiológiai szakrendelés számára vásároltak egy modern berendezést.

A Markusovszky Kórház kardiogiai szakrendelése olyan új ultrahang készülékekkel gazdagodott, amelyek már részét képezik annak a digitális képarchiváló rendszernek, amellyel könnyebbé vált a betegek nyomonkövetése nemcsak a kórház osztályai között, de akár a rehabilitáció során is. Ezek között van már olyan is, amely 3 dimenziós képalkotásra is alkalmas. Az ősz folyamán egy olyan új egységes egészségügyi szolgáltató tér jön létre, amelynek segítségével a betegek összes digitális dokumentációja felkerül a központi információs rendszerbe, így az ország bármely pontján elérhető lesz, nagyban megkönnyítve  a szakorvosok munkáját.

Nagy Lajos - főigazgató főorvos, kardiológus, belgyógyász szakorvos
Ez egyrészt azért fontos, mert ezeket a vizsgálatokat mi is meg tudjuk nézni, meg tudjuk őrizni, ha a beteg kontrollra jön, illetve nem kell feltétlenül duplikált vizsgálatokat végezni mikor elmegy a beteg szerdán és odaér szerdán a soproni szanatóriumba, nem kell ott is megnézni, meg tudják nézni, hogy mik voltak az itteni vizsgálatok.