MNB
MNB - 2

Hírek

Új oktatópadot adtak át a Savaria Iskolában

2012. november 22., 17:48

Ezen a diákok a benzines gépjárművek károsanyag kibocsátást felügyelő rendszer működésével ismerkedhetnek meg. Szakképzési hozzájárulásból vásárolták a berendezést. Az intézmény az elmúlt években nagy hangsúlyt fektett korszerű eszközök beszerzésére, amivel a diákok gyakorlati oktatását segítik.

Új oktatópadot adtak át a Savaria Iskolában

Ennek meg is van az eredménye. Tavaly az iskola diákjai, az országos autótechnikai verseny régiós és országos döntőjét is megnyerték.

"Ez egy működő autó tulajdonképpen. minden alkatrésze az igazi autó alkatrésze."

Ez az új oktatópad, amelyet ma adtak át a Savaria Iskolában. A berendezés a benzines autókban használt környezetvédelmi felügyelőrendszer működését szemléleteti. Hibákat lehet vele előidézni és a diákok feladata ezeket megtalálni és javítani. Éppen mint valós körülmények között.

Sümegi Tamás, tagintézmény vezető , SZMSZKI Savaria Szakképző Iskolája
Ha a szakmai oktatást nézzük ez nem létezhet szemléltetés, gyakoroltatás nélkül, hogy ne adjuk a gyerekek kezébe azt amiről tudniuk kell. amit tudni kell szétszerelni,  összerakni, megállapítani a hibáját, összerakás után ellenőrizni. Ha ez nem lenne és csak elméletben bezsélnénk róla, akkor, ha az oktatást 100%-nak vesszük, akkor az 5%-ot érhetnénk el maximum.

A korszerű oktatásnak kiemelkedő szerepe van a térség fejlődése szempontjából is, mondta az átadón Marton Zsolt. Készül az a kormányhatározat, amelynek köszönhetően a régióban, Szombathely vezetésével, megalakulhat az ország harmadik járműipari centruma.

Marton Zsolt, alpolgármester
Nem lehet eléggé hangsúlyozni, ebben  a helyzetben hogy szükség van olyan szakemberekre, akik jó gyakorlati képzés mellett sajátítják el a szakmájukat. Ez az iskola régóta híres arról, hogy jó szakembereket képez.

Az iskola tornacsarnokában motorkerékpár-kiállítás nyílt. Az egykori savariás diák Virágh Árpád gyűjteményéből, magyar és KGST-s kétkerekűek csodálhatók meg. A szakmai nap további részében a diákok a BMW dízel technológiájával ismerkedtek meg, és előadásokon gyarapíthatták ismereteiket.