Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Új önkormányzati bérlakásrendszer

Adásban volt: Július 20.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás
Sikeres az új önkormányzati bérlakásrendszer. A tavalyi évhez képest csökkent a város kintlévősége. Megkezdődött egy nagyszabású városrehabilitáció is, melynek első lépéseként lebontják az önkormányzat tulajdonában lévő Homok utcai épületegyüttest. A bérlakásokból már kiköltözött az utolsó lakó is.
Egészségügyi és szociális szempontból is alkalmatlan a lakhatásra a Homok utca 13-as szám alatt álló épületegyüttes. Az 1920-as években épült házak még a téglagyár munkásai számára készültek, de azokat évek óta önkormányzati bérlakásként használták. Puskás Tivadar  még mentőorvosként járt itt először, most utoljára járta végig a házakat.

A18 önkormányzati bérlakás utolsó lakói is elhagyták már a területet, számukra a város jobb lehetőséget ajánlott fel. Az itt lévő épületeket lebontják.

Dr. Puskás Tivadar - polgármester, Szombathely
"Önkormányzati tulajdon marad továbbra is, szeretnénk önkormányzati lakásokat, lakhatási lehetőségeket biztosítani itt. Nyilvánvalóan ez új épületeket, új épületek építését jelenti."

Az önkormányzat célja, hogy a város egész területén megszűntessék a hasonló rossz állapotban lévő bérlakásokat, és méltó lakhatási feltételeket biztosítsanak az embereknek.

Marton Zsolt - alpolgármester, Szombathely
"Ez Győrfi utca, Körmendi út és környéke, 11-es Huszár úton is találhatunk még ilyen ingatlant. Azt tervezzük, hogy amennyiben a bérlőkkel sikerült megállapodnunk és megfelelő lakást találnunk nekik is, akkor ebben a ciklusban fel tudjuk számolni az összes ilyen lakóterületet."

A városrehabilitációban segít az új önkormányzati bérlakásrendszer is. Míg tavaly fél év alatt 13 millió forinttal nőtt a lakbérekhátralékok összege, addig idén közel 5 millió forinttal csökkent. A következő napokban azonban 2 bérlőre vár kilakoltatás, mert nem hajlandóak együttműködni sem az önkormányzattal, sem a családsegítő szolgálattal.

Szakály Gábor - elnök, szociális és családügyi bizottság
"70 olyan család volt, aki ezt megtette, kitűnően együttműködnek. Valaki saját otthonában marad szociális szállás átminősítéssel, valaki alacsonyabb komforfokozatú lakásba költözött mint itt a Homok út esetében, ez a két bérlő az utolsó segítő kezet is ellökte."

A családsegítő szolgálat munkatársai az ő lehetőségeiket is felmérte, és találtak megoldást lakhatásukra, így nem kerülnek az utcára.

2011. július 20.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.


k.m. - 2014.10.17. 15:42
Igen a kisebbség ,nekik 5-6 lakást is felajánlanak ,nem dolgoznak,pillanatok alatt a kapott lakásokat is lelakják ,tönkreteszik és mennek a következőbe ,összeférhetetlenség címén.Nekik szabad,mert félnek tőlük de bezzeg aki ledolgozta fél életét ,30 évet ,nehéz helyzetbe kerül ,annak senki nem segít. Aki nem kisebbség azért miért nem törik magukat a segítő szolgálatok ,azt miért utasítják el mindehonnan?Az új pályázati rendszer is megérne egy vizsgálatot ,mert az sem igazságos az biztos. Egy keresetre is 6 pont és 3 keresetre is. Hogy is van ez?Ja,igen nem kisebbség vagyok és nem az önkormányzati dolgozók ismerőse,rokona,fia,lánya,szomszédja . A másik: hogy kaphat valaki lakást ,hogy nincs munkája csak azt tudja felmutatni amit az állam összerakott neki az intézeti évei alatt. Az nem a mindennapi megélhetését szolgálja az nagyon gyorsan elfogy és utána semmi nincs ,mert nem fizetnek.Ez az egész úgy igazságtalan ahogy van és lehet dicsekedni ,hogy Szombathelyen ez milyen jól működik!Kinek vagy kiknek?


műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében