Hírek

Új órát szereltek fel a Szalézi-templom tornyába

2010. december 29., 11:20
Újra időmérésbe kezdett a Szalézi-templom toronyórája. Karácsony másnapján szentelték fel a szerkezetet. Képviselői összefogással sikerült helyreállítani a toronyórát.
Új órát szereltek fel a Szalézi-templom tornyába

A régi óra már évtizedek óta nem működött. Darabjai még láthatók a toronyban.


Varga László - szalézi szerzetes
"Maga az egész szerkezet már javíthatatlan volt, amennyiben maradtak még alkatrészei. Egészen modern technika szerint készült el, sőt önműködő vezérlése van."

Frankfurtból kapja a rádiójelet, így mindig pontos időt mutat az óra.  A harangot mozgató szerkezet is megújult. A tornyot 1942-ben építették. Az egyházközség kezdeményezésére került sor a toronyóra felújítására, amit önkormányzati képviselők is támogattak.


Ágh Péter - önkormányzati képviselő
"Ez az új óraszerkezet, amikor felnéznek rá a szombathelyiek, jelképezze azt és jusson eszükbe,hogy vannak itt szalézi szerzetesek, akik dolgoznak a hátrányos helyzetű fiatalokért és jusson eszükbe, hogy ez a templom, Szent Kvirin püspöknek állít emléket, aki Szombathelyen halt vértanú halált és akire méltán lehetünk büszkék."

 

A felújítás 3 millió forintba került. A hívek adományai mellett, Ágh Péter, Marton Zsolt, Prugberger Emil és Harangozó Bertalan is erre a célra ajánlották fel képviselői keretüket.