Hírek

Új távhővezetékeket fektetnek

2010. november 05., 18:19

A finisében tartanak az új távhővezeték-fektetésnek. Péntektől előre láthatólag november 20-áig a Malom utcában rakják le a két hőközpontot összekötő csöveket.


Új távhővezetékeket fektetnek

Hétvégén is dolgoztak volna a Malom utcában a kivitelezők, de már pénteken kora délután abbahagyták a munkát. A régi vízcsövek nincsenek feltüntetve a közműtérképen, így még nem tudják mekkora szakaszon akadályozzák a távhővezeték fektetését. A vízszolgáltató legkorábban hétfőn kezdi meg a vízcsőcserét, így az itt lakók vízszünetre is számíthatnak. Az utca lezárásáról már korábban, plakátokon értesítették őket. A munkálatok idején szünetel itt a forgalom, valószínűleg ezt a parkolót sem tudják használni közben az itt élők. Ilyen, szigetelt acélcsöveket tesznek le. A Malom utca 2-es számú ház lesz a távhővezeték-fektetés végállomása. A régi kazánházban, ami most hőközpontként üzemel, kötik össze a belvárosi és a joskar-olai távhőrendszert. A Mikes Kelemen utcai faaprítékos biofűtőmű most csak a  lakótelep 4000 lakását látja el hővel.A gazdaságosabb működés érdekében kötik rá a belvárosi rendszert - mondja a Szombathelyi Távhőszolgáltató ügyvezetője. Ehhez 560 méter hosszúságban építik ki az új vezetéket.

Idrányi Zsolt - ügyvezető igazgató, Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
"A beruházás becsült költsége 60 millió forint. A célja pedig az, hogy két különálló ellátási területet összekapcsoljunk, és ezáltal a Mikes aprítékos kazánunk kiterheltségét tovább tudjuk növelni, hogy csökkenteni tudjuk a költségeinket, és nem lesz szükség áremelésre a távhődíjak tekintetében."

A belvárosi hálózatot eddig a Rákóczi utcai központ gázkazánja látta el, az új rendszer elkészültével csökken a szolgáltató gázfelhasználása. A beruházás várhatóan két hét múlva készül el.