MNB - 2
MNB

Hírek

Új udvari játékkal gazdagodott a Csicsergő Bölcsőde

2019. november 12., 14:00

A színes hajóra képviselői keretből jutott pénz. A játékot most nemcsak az intézménybe járó gyerekek, hanem a Kuckó Bölcsődéből ideiglenesen ide költöztetett kicsik is használhatják.

Új udvari játékkal gazdagodott a Csicsergő Bölcsőde

Új, színes hajó érkezett a Csicsergő Bölcsődébe: a játékot most először próbálták ki a gyerekek. Az intézmény udvarán viszonylag kevés olyan eszköz van, amit jó időben használhatnak a kicsik. A kültéri játékoknak különösen nagy jelentősége van.

Sebestyén Bianka - vezető, Egyesített Bölcsődei Intézmény
“Minden életkorban fontos a mozgás, de kora gyermekkorban kiemelten, hiszen a mozgás következtében fejlődnek egyéb képességek is, mind a természetes mozgások, mind a járás, futás, csimpaszkodás, egyensúlyozás, dobás, mind pedig a testi képességewk, az ügyesség, az erő, a gyorsaság, és az állóképesség, nagy szükség van ezekre a természetes mozgásokra.”

A hajóra a körzet képviselője, Horváth Soma saját keretéből különített el forrást, így valósulhatott meg a mintegy háromszázezer forintos beruházás.

Horváth Soma - alpolgármester
“Fontosnak tartom, hogy legyen út, járdafelújítás, parkolóépítés, innen nem messze történik épp egy parkoló építés, de legalább ennyire fontos, ha nem fontosabb, hogy a legkisebbekre, nálunk a szombathelyi gyerkekre gondoljunk, és minőségi, kulturált körülmények között játszhassanak a közterületi játszótereken, meg az intézményudvarokon is.”

A félszáz csicsergős mellett a Kuckó bölcsődébe járó gyermekek is örülhetnek a fejlesztésnek: utóbbiaknál most éppen felújítás zajlik, addig itt kaptak helyet.