Hírek

Újabb falfestményekkel gazdagodott a Váci-iskola épületének homlokzata

2019. április 08., 14:29

Az intézmény rajztanára vállalta, hogy a gyerekek tervei alapján kidíszíti az eddig üres felületeket. Európa nevezetességei mellett felkerült a falra az örökös ökoiskola logó és felirat is.

Újabb falfestményekkel gazdagodott a Váci-iskola épületének homlokzata

"No, mit láttok rajta? Londont!"

Big Ben, Brandenburgi kapu, Atomium, a Louvre üvegpiramisa - európai nagyvárosok híres épületeit álmodták a diákok a Váci-iskola falára. Az angliai és németországi tanulmányutak adták az ötletet a két évvel ezelőtti nyolcadikosoknak a rajzhoz, amit most tanáruk festett fel a négyzet alakú felületre. Takács Gábor korábban ipari alpinistaként is dolgozott, így nem okozott gondot számára a kivitelezés.

Takács Gábor - rajztanár, Váci Mihály Általános Iskola
"Az a kép, amit ők elkészítettek, azt én behálóztam, benégyzetrácsoztam, és ugyanolyan arányban benégyzetrácsoztam a falat is. Onnantól kezdve már egyszerű volt a kirajzolás, elő kell rajzolni, utána vékony ecsettel kifestettem."

Az épület 1981-ben készült el, akkor indult az iskola első tanéve. Nem sokkal később elkezdődött a belső terek dekorálása. Művészeti iskolaként ez jól illeszkedik az arculathoz, a képek alkotásra ösztönzik a diákokat.

Németh Gábor - igazgató, Váci Mihály Általános Iskola
"A belső falfestések indultak el először, és tulajdonképpen egy pályázat kapcsán jött az első négyzet, egy gyerekpályázatról, gyerekek alkotása volt, és innen jött, hogy csinosítsuk tovább, és menjünk felfele."

"Hogy tetszik, gyerekek? Jó! Ügyes a Gábor bácsi? Igen."

A gyerekek az egész alkotási folyamatot érdeklődéssel figyelték, és tetszik nekik az új falfestmény. A bejárat másik oldalára az örökös ökoiskola logó és felirat is felkerült néhány óra alatt. Az intézmény harmadik éve viselheti ezt a címet a környezettudatos nevelés elismeréseként.