Hírek

Újabb Haladás döntetlen

2019. augusztus 29., 14:08

Gól nélküli döntetlent hozott a Merkantil Bank Liga hétközi 6. fordulójában a Haladás és a Budaörs összecsapása. Supka Attila a mérkőzés végén csak egyetlen szóval illette csapata teljesítményét: értékelhetetlen. A tabellán így továbbra is a középmezőny második felében foglalnak helyet a szombathelyiek.

Újabb Haladás döntetlen

Vereséggel a háta mögött bandukolt ki mindkét csapat a sportkomplexum gyepszőnyegére. A vendégek hazai pályán buktak a Balmazújváros ellen az előző fordulóban, a Hali pedig a listavezető Csákvár otthonában hasalt el 3:1 arányban.

(10:20-) Az első nagy helyzetre valamivel több mint 10 percet kellett várni, Németh Márió előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Forgács menteni tudott. (20:00-) Aztán a Budaörs előtt adódott hatalmas ziccer, de Halmai kapufa mellé tekert. (21:00-) 21. perc: Németh Milán beadását Szabó Balázs kiöklözte, Kiss Bence összeszedte, azonnal Németh Márióhoz továbbított, aki az átvételt követően azonnal tüzelt - a bal felső sarok fölé. (33:14-) Nem sokkal később Kulcsár Tamás 3 védő között lőhetett kapura, Gyurján azonban hárított. A 44. percben Nováktól Gaálhoz került a labda a bal szélen, a támadó 16 méterről a jobb felső sarok mellé bombázott. Ez volt az első félidő záróakkordja.

Szünet után (02:38-) Haladás-helyzet nyitotta a 2. félidőt. Nyári tüzelt 16 méterről, lövését azonban Szabó Balázs fölé tolta. (05:25-) 3 perccel később már a másik oldalon Szabó Bálint került ordító ziccerbe, elfektette Jagodicsot és Gyurjánba bombázott. (12:00- közönség vk) (24:14-) 70. perc: szabadrúgáshoz jut a Hali - a labda mögé Nyári állt, bal oldali beívelése kipattant a védőkről, az érkező Jancsó tisztán lőhetett tíz méterről, de Szabó bravúrral védett. (28:12-) Kicsivel később újabb hazai szabadrúgás, de ezt most gyorsan elvégezte a Szombathely, a Novák helyére becserélt Eszlátyi iramodott meg a kapu felé, de az ő lövését is hárította Szabó. (36:50-) 8 perccel a vége előtt a budaörsi Medgyes kapott labdát a szélen, kicsit megtáncoltatta Tóth Dávidot, majd lőtt, Gyurján a kapufa segítségével mentett. (41:26-) A hajrában Eszlátyi bal oldali szögletét Jagodics fejelte kapura, de a gólvonalon álló Kékesi kifejelte a labdát. A végeredmény: Haladás - Budaörs 0:0.

Supka Attila - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"Értékelhetetlen a mai teljesítményünk. Amit mi futball gyanánt a mai napon műveltünk, az nem tudom, hogy mire hasonlított. Beszélhetünk mindenről, problémákról, egyebekről, lehet ráfogni bármire, hogy nem rúgjuk be a ziccereket, nem futunk annyit, amennyit kell, ez nagyon kevés ahhoz, hogy eredményesen szerepeljünk a bajnokságban."

A vendégek mestere már korán sem volt olyan borúlátó, mint kollégája. Bognár Györgynek csak a kihagyott ziccerek miatt maradt hiányérzete.

Bognár György - szakmai igazgató, Budaörs
"Nem vagyok elégedetlen a teljesítménnyel, mert jó csapat ellen játszottunk és elég fegyelmezetten és masszívan védekeztünk, sok lehetőség volt a támadó játékunkban, ebből ma nem hoztunk ki olyan sokat. Az, hogy nem lőttünk gólt, emiatt vagyok csalódott, de az eredmény szerintem jó."

A Haladás újabb döntetlenjével két helyet előrelépve a 13. helyen áll a tabellán. A szombathelyiek legközelebb vasárnap 16 óra 30 perckor lép pályára a Dorogi FC otthonában.