MNB
MNB - 2

Hírek

Újabb hazai Haladás győzelem

2011. október 04., 12:00

A bajnokság 11 fordulójában a Haladás-Sopron Bank 2:1-re verte a Siófok gárdáját.

Újabb hazai Haladás győzelem

A NB I-es labdarúgó bajnokság 11. fordulójában a tabella 9. helyén állomásozó Haladás-Sopron-Bank a 10. pozíciót birtokoló Siófokot fogadta. A derbit a hazai zöld-fehérek álomszerűen kezdték: az 5. percben Kovács szerzett labdát a vendégek térfelén, majd egy szép cselt követően 13 méterről a jobb alsó sarokba helyezett. Nem sokkal később viszont kishíján egyenlítettek a Balaton partiak: egy jobb oldali szöglet után Nyári fejese a kapufán csattant. A 13. percben újabb Hali-gólnak örülhetett a közel 6 ezres szurkolósereg: Halmosi húzott el a bal szélen, majd pontosan ívelt Sluka elé és a légiós kapásból, 7 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. A 16 percben a  második Haladás találatra következett a második siófoki kapufa. Ezúttal Tusori találta telibe jó 22 méterről a keresztlécet. A kipattanót pedig Bozsovics hibázta el. A 32. minutumban a változatosság kedvéért a vasiak is lőttek egy kapufát: Schimmer centerezése után Oross két méterről pörgetett a bal oldali lécre.

Fordulás után óriásit változott a játék képe. A vendégek harcoltak ki egyértelmű mezőnyfölényt és sorra vezették veszélyesebbnél veszélyesebb támadásaikat. A vendégek  előtt egymás után több óriási lehetőség is adódott, ám a remeklő Rózsa mindannyiszor hárítani tudott. A 72. percben viszont már a kitűnő cerberus sem tudott segíteni csapatán: az ex-szombathelyi Lattenstein 14 méterrő helyezett a bal alsó sarokba. Szerencsére a végjátékban már újabb gól nem esett, így a Haladás 2:1 arányban megnyerte a mérkőzést.

A Haladás-Sopron Bank gárdája győzelmének köszönhetően maradt a  tabella  9. helyén. A szombathelyiek szerdán Ligakupa mérkőzésen fogadják a Lombard Pápa csapatát. A következő  bajnoki találkozót október 15-én Pakson játsszák majd a vasi zöld-fehérek.