Hírek

Újabb közjóléti beruházásba kezdett a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

2014. augusztus 29., 15:09

A Kőszegi hegységben a Szabó hegyet Velemmel összekötő utat újítják fel. A munkálatok augusztus végétől 2015. nyaráig tartanak.

Újabb közjóléti beruházásba kezdett a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Hatalmas kátyúk tátonganak a Kőszeget Velemmel összekötő úton. Vannak olyan szakaszok, ahol már kikerülni sem lehet a lyukakat, pedig ez a legfontosabb útvonala a Kőszegi hegységnek. Innen közelíthetnek meg a Szabó hegyen lakók több utcát is, a turisták pedig számos idegenforgalmi látványosságot, pl. a szombathelyiek kedvelt kirándulóhelyét, a Szent Vid templomot, a Hörmann forrást és az Írottkő kilátót. Ezen közlekednek az erdőgazdaság munkagépei is. Ezért döntött úgy a Szombathelyi Erdészeti Zrt., hogy felújítja az utat.

Bakó Csaba
A beruházás összértéke 228 millió forint. Amiből az idei évet 98, a jövő évet 130 millió terheli. A beruházás első ütemében 2,6 km út felújítása valósul meg, 2015. június 30-ig pedig ugyanúgy 2,6 km út felújítása fog megtörténni.

Új burkolatot kap a velemi deltától a Szabó hegyi elágazóig tartó 5,1 km hosszúságú szakasz. A beruházást az erdészet saját erőből valósítja meg. A munkálatok augusztus 26-án elkezdődtek: irtják az útszéli bozótot, kialakítják a vízelvezetőket, új átereszeket építenek, és padka is megújul. Az útfelújítás várhatóan 2015. június 30-ig tart. A munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra és néhány napos teljes útlezárásra kell számítani.