Hírek

Újabb mesemozaikkal gazdagodott a Markusovszky kórház gyermekosztálya

2018. június 13., 14:47

A Premontrei-gimnázium diákjainak ez az 5. olyan alkotása, amellyel megpróbálják szebbé, elviselhetőbbé varázsolni a kis betegek sokszor nehéz hétköznapjait.

Újabb mesemozaikkal gazdagodott a Markusovszky kórház gyermekosztálya

"Ha eltűnne az arcodról ez a sötét szomorúság, úgy érezném vannak még csodák."

A csodáról ezúttal a premontreis diákok gondoskodtak a mesemozaik formájában. Lassan hagyománnyá válik az iskola karitatív kezdeményezése, amely 2015-ben indult útjára. Akkor adták át ugyanis a diákok által készített első mesemozaikot a Markusovszky-kórházban. Tárlatot is lehetne nyitni az elkészült alkotásokból - mondta Káldy Zoltán orvos-igazgató, aki megköszönte az iskola diákjainak és tanárainak, hogy szívükön viselik a gyermekosztály kis betegeinek sorsát.

Dancs Jeanette - tanár, Premontrei-gimnázium
"Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek ajándékot készítsenek gyerekeknek. Készüljenek az életre, a polgári létre, az önzetlen munkára a közösségért való tevékenykedésre és ezen a szinten itt kell elkezdeni, hogy gyerekek gyerekeknek készítenek ajándékot."

A korábbi évekhez hasonlóan az alkotók választották ki a témát, most a Vackorból merítettek. A technika nem változott -  rombusz alakú üvegdarabokat ragasztanak össze és festenek le aprólékos, precíz munkával. Az üvegmozaikon ezúttal mintegy 150 diák dolgozott 1 éven keresztül.

Melega Júlia - tanuló, Premontrei-gimnázium
"Ebben a mozaikban egészen a kezdetektől részt vettem, már a tervezéstől és rajzolástól. Utána pedig az üvegdarabok feldarabolásában, ráragasztásában, majd végül a festésében is."

Nemcsak a kis betegeknek jelent üdítő látványt a mozaik, hanem a szülőket, hozzátartozókat és a kórház dolgozóit is felvidítja.

Grasselly Magdolna - részlegvezető főorvos, Perinatális Intenzív Centrum
"Ez az új alkotás a gyermekintenzív melletti ajtó falára került föl. Ott azért sokkal több nagyobb gyerek is van, biztos, hogy nekik is jó hatással lesz és be kell vallani, hogy nekünk is jó ránézni és egy kicsit a nálunk lévő, időnként bennünk is ott lévő  szorongást, feszültséget biztos, hogy jól tudja oldani."

A gimnázium jótékonysági akciója nem ér véget ezzel az alkotással, információink szerint már a következő mozaik kidolgozásán munkálkodnak az iskola tanárai és diákjai.