Hírek

Újabb négy óvoda gazdagodott multifunkcionális sportpályával

2019. szeptember 16., 13:45

A pályákon a gyerekek a különböző sportágak alapjait sajátíthatják el. Az önkormányzat az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványhoz pályázott két alkalommal is, így szinte minden szombathelyi oviban létesült már műfüves pálya. A Napsugár Óvodában pénteken tartották az átadó ünnepséget.

Újabb négy óvoda gazdagodott multifunkcionális sportpályával

"Hívta a gyöngyvirág, hívta a vadrózsa."

A Pipitér csoport a katicák táncával köszöntötte a vendégeket, majd labdás bemutatót tartottak a gyerekek.

A Napsugár Óvoda pedagógiai programjában fontos szerepet kap a mozgás. Rendszeresen járnak zsinór- és szivacslabda versenyekre, így jól ki tudják használni a nemrég elkészült sportpályát.

Pajor Andrásné - óvodavezető, Napsugár Óvoda
"A mindennapokban délelőttönként a kolléganők lehozzák a gyerekeket ide az udvarra, és adva van a lehetőség, elővesszük ezeket a nagyszerű, színes eszközöket, amit az alapítványtól kapjuk, és napi rendszerességgel használjuk a pályát."

A gyerekek élvezik a játékos mozgásos foglalkozásokat. Amíg szép az idő mindennap kijönnek.

"Röplabdáztunk, meg fociztunk."

"Mi az, ami legjobban tetszik. Röpi."

2016-ban indult az ovifoci program, az első pályázati körben 12 szombathelyi oviban épült meg a pálya, idén további négyet létesítettek önkormányzati önrészből és TAO-hozzájárulásokból.

Puskás Tivadar - polgármester
"12 óvodához óvodánként majdnem hárommillió forinttal járultunk hozzá, azt idei esztendőben plusz négy óvodában készült el ovissport pálya, itt óvodánként 4,5 millió forint az önrész."

A programot az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány koordinálja, amelyet 2011-ben Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje hozott létre azzal a céllal, hogy a gyerekek megszeressék a focit és más mozgásformákat.

Pattogó Martin - munkatárs, Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány
"Nagy örömünkre szolgál, hogy ma a 383. ovisport pályát átadhattuk a megyében, Szombathelyen. Szombathelyen ez a 13. ovisport pálya."

A második pályázati körben a Napsugár Óvoda az első, ahol átadták a pályát, a következő hetekben további hármat avatnak. A város 18 óvodájából így már 17-ben lesz műfüves sportpálya.