Hírek

Újabb ovifoci pályát adtak át Szombathelyen

2017. szeptember 22., 15:18

A Bem József utcában lévő Pipitér Óvodában csütörtökön adták át és a gyerekek azonnal ki is próbálhatták a létesítményt. A városban még két ilyen sportpályát adnak át a közeljövőben.

Újabb ovifoci pályát adtak át Szombathelyen

“Fogd meg, le ne essen!”

Még a szalag átvágásában is részt vettek a kicsik. Használatba vették az ország 233. ovifoci pályáját a Pipitér Óvodába járó gyerekek.

Bokros Csilla - projektmenedzser, Ovisport Alapítvány
“Ez a pálya egy hatszor tizenkét méteres, műfüves multifunkcionális sportpálya, azaz igazából minden sportra alkalmas az óvodásoknak. Nincs meghatározva, hogy kézilabda, kosárlabda, foci, bármi.”

A beruházást a város 30 százalékos önerővel valósíthatta meg, ez közel 3 millió forint volt. Az állóképesség fejlesztése szempontjából nagyon fontos a sport - mondta a város tizedik ovifoci pályájának megnyitóján Puskás Tivadar polgármester.

Puskás Tivadar - polgármester
“A fiatalokat, a legkisebbeket is már a legfiatalabb kortól rendszeres mozgásra tanítsuk. Az állóképesség szempontjából, az egészség szempontjából különösen fontos, hogy mozogjunk, sokat, szervezetten mozogjunk.

Ebben segít az új sportlétesítmény, amelyet sorversennyel avattak fel a gyerekek.

A 4-es számú választókerületben további beruházások is várhatók: a kisgyermekes családoknak kedveznek az egyik legnagyobb játszótér felújításával.

Horváth Soma - önkormányzati képviselő
“A nyáron újult meg az óvodához vezető járdaszakasz itt a Szűrcsapó utca 18. előtt, és a gyerekek nagy örömére elmondhatom, hogy a következő hónapban, illetve ősszel megújul teljesen a Váci orvosi rendelő melletti játszótér.”

Az elmúlt három évben három játszóteret újítottak fel a Derkovits lakótelep északi részén, ez lesz a negyedik. Ezt a beruházást képviselői keretből valósítják meg.