Hírek

Újabb szombathelyi iskolákban rendeltek el karantént

2020. szeptember 14., 20:18

A hétfő reggeli adatok alapján 8 394 aktív koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván Magyarországon, Vas megyében 137 az igazolt esetek száma. Újabb  szombathelyi iskolákban rendeltek el karantént.

Újabb szombathelyi iskolákban rendeltek el karantént

A Brenner-iskolában egy pedagógus és a gyermeke fertőződött meg, állapotuk javul - tájékoztatott Englert Zsolt igazgató. A tanító osztálya és a gyermek osztályközössége, valamint az osztályokban tanítók szeptember 18-ig karanténba kerültek. A hét közepéig azok a szülők is járványügyi megfigyelés alatt állnak, akik az érintett 2. és 3. osztályban részt vettek a szülői értekezleten.

Reichert Judit intézményvezetőtől megtudtuk: a Derkovits-iskolában egy pedagógus koronavírus-tesztje lett pozitív, erről pénteken kaptak értesítést, majd a járási tiszti főorvossal egyeztetve megtették a szükséges lépéseket. A hatósági házi karanténba került 117 diák szüleit még aznap este értesítették a kialakult helyzetről és a teendőikről. Az érintett felső tagozatos diákok és a 3. a osztály számára digitális munkarend szerinti oktatás zajlik.

A Bolyai-iskolában két ötödik osztályt és 14 pedagógust helyeztek ma karanténba. Papp Tibor  igazgató elmondta: a két osztályt online tanítják. Korábban a zeneiskolában, a Kanizsai-gimnáziumban és a Nyitra utcai iskolában rendeltek el részleges karantént. Orbán Viktor miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy október 1-jétől minden iskolában mérik a tanulók testhőmérsékletét a belépéskor. A népegészségügyi központ által végzett szennyvízvizsgálat legfrissebb, 36. heti adatai alapján az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szombathelyi vízmintában alacsony. A járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad az október 10-11-re tervezett velemi gesztenyenapok rendezvénye, és nem tartják meg a sárvári Simon-Júdás-napi országos nagyvásárt sem.