Hírek

Újra a Berettyónál az előny a futsal bajnoki döntőben

2019. június 07., 15:03

Magasra tették a színvonal mércéjét a férfi élvonalbeli futsal bajnokság döntősei az első két találkozón, azonban a harmadik minden eddigit felülmúlt csütörtökön. 7 másodpercre volt a Haladás a csodától Berettyóújfaluban, azonban a hazaiak az utolsó pillanatokban egyenlítettek, majd a hosszabbításban 2 góllal múlták felül a szombathelyieket.

Újra a Berettyónál az előny a futsal bajnoki döntőben

A gólesőt a találkozó 6. percében Henrique Da Silva találata nyitotta egy remekbe szabott támadás végén. (09:55-) 10 minutummal később már kettővel ment a Berettyó - Gál kapufára emelt labdáját Sergio Loch pofozta a kapuba, (19:48-) így magabiztos hazai előnynél mentek szünetre a csapatok.

A folytatásban Vas Ádám gyönyörű megmozdulásával 2:1-re módosította az állást, újabb lendületet adva ezzel a Halinak. (48:26-) Látta ezt Cabrera mester is, aki rögtön időt kért. (57:30-) Ennek meg is lett a hatása, bár ehhez kellett Samuel Sanchez kiállítása is és az ezzel együttjáró 2 perces hazai emberelőny, amit azonnal gólra váltott a Berettyó Da Silva Gomes révén. (01:06:21-) A 36. percben 10 métereshez jutott a Haladás, mivel begyűjtötte 5. szabálytalanságát is a Berettyó. Simic magabiztosan lőtt a kapu sarkába - 3:2. Ekkor kezdődött csak az igazi tűzijáték. (1:10:17-) 2,5 perccel a vége előtt a kapusukat is beáldozó szombathelyiek Simic révén egalizáltak. Tihanyi hiába reklamált, hogy Vidák az alapvonalon túlról adta be a labdát, a gólt megadták, a Berettyó kapusa pedig egy sárgalappal lett gazdagabb. (01:14:24-) Olyannyira elkapta a fonalat a Szombathely, hogy Simic újabb sikeres büntetőjével már a vendégeknél volt az előny! Ekkor vezett először vendég csapat ebben az idényben a Pálfy Rendezvénycsarnokban. De ezzel még mindig nem volt vége a derbinek. (01:17:50-) 7 másodperccel a dudaszó előtt Alasztics legnagyobb balszerencséjére Rábl 4:4-re módosította az állást. (01:19:07-) De a Haladás még erre is tudott válaszolni, ám Dróthék 5. találatát nem adták meg a bírók, mivel az a dudaszó után esett.

Jöhetett a 2x5 perc hosszabbítás, amelyben 2 találat született, mindkettő Nagy Imre nevéhez fűződik, aki 2 büntetőt értékesített, beállítva ezzel a 6:4-es végeredményt.

Az egyik fél 3 győzelméig tartó párharc állása 2:1, a Berettyó javára. Folytatás hétfőn 20 órától a Haladás Sportcsarnokban az M4 Sport kamerái előtt.