Hírek

Újra a Divízió I döntőjében a Szombathely Crushers amerikai futball csapata

2019. július 03., 14:34

2018 után idén is döntőt játszik a Szombathely Crushers alakulata a Divízió I-es magyar amerikai futball bajnokságban. A vasiak esélyt sem adtak az elődöntőben a vendég Budapest Cowbells csapatának.

Újra a Divízió I döntőjében a Szombathely Crushers amerikai futball csapata

A szervezők minden tőlük telhetőt megtettek, hogy elődöntőnek kijáró körítés övezze a Szombathely Crushers és a Budapest Cowbells II összecsapását. Hatalmas ováció fogadta a csapatokat, nemcsak a vasi megyeszékhelyről, hanem a fővárosból és szépszámú szurkolósereg érkezett Csepregre. A találkozó tétje és talán a nagy meleg is rányomta bélyegét az első negyedre, mert nem találtak fogást egymáson a csapatok. (14:05-) Aztán a második etapban megtört a jég és a Cowbells fieldgóllal 3:0-s vezetést szerzett. (15:07-) Nem sokat váratott magára a zúzók válasza sem. A hazaiak amerikai csodafegyvere, Trevin Kain Howard pazar touchdownjával és a hozzá tartozó extra ponttal a vasiak 7:3-ra alakították az állást. (22:42-) Már-már úgy tűnt ez marad a félidei eredmény, de Trevin remek passzát Bökfi Kornél ismét egy touchdownnal fejezte be és mivel (23:29-) az extra pontot is hozta a Crushers, 14:3-nál vonultak pihenőre a felek.

Szünet után egy sebességfokozattal feljebb kapcsoltak a zúzók. Trevinnel egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a kolomposok védői, aminek következtében 19 egységgel húzott el a Szombathely. Innentől pedig már nem volt visszaút a vendégek számára. A vége 35:17 lett, ami azt jelenti, hogy zsinórban másodszor játszhat döntőt a Crushers a Divízió I-ben.

Tatár Sándor - védelem csapatkapitánya, Szombathely Crushers
"Nagyon nehezen indult szokásunkhoz híven, sajnos mindig így kezdünk, viszont újra azt láttam, hogy szívvel játszottunk és ez nagyon tetszett a csapattól, ott volt fejben az offense, ott volt fejben a védelem is, sajnos a kezdő irányítónk hiányzott, de Trevin szépen a helyére tudott lépni hála Isten."

A vendégek keserű szájízzel távozhattak Csepregről, ahol a találkozó első perceit leszámítva szinte semmi sem működött náluk, dacára annak, hogy megerősített kerettel érkeztek Vasba.

Balogh József - elnök, Budapest Cowbells
"Nem volt sok időnk készülni erre a mérkőzésre, egyáltalán nem így képzeltük el a kezdést. Döcögtünk-döcögtünk, azt hittem, hogy az amit kitaláltunk az alatt a kevés idő alatt az működni fog, hát nem működött, vagyis inkább a Szombathelynek a védő egysége mást gondolt erről, úgyhogy azt gondolom jól helytálltak a fiúk."

A döntőt, azaz a 13. Pannon Bowlt a Crushers és az Eger Heroes részvételével július 13-án rendezik. A pályaválasztó a szombathelyi csapat, a pontos helyszín azonban még kérdéses.