Hírek

Újra fogadják a betegeket

2010. június 08., 09:00
Hétfőtől új helyen, új orvosokkal újra van allergiavizsgálat a MÁV-rendelőben. Mint arról már korábbi Híradónkban beszámoltunk: finanszírozási problémák miatt a Vasútegészségügyi Kft. megszüntette a szerződést az itt dolgozó két allergológus szakorvossal. Ezért, illetve a költözés miatt szünetelt múlt héten a betegellátás. Tegnap már a megszokott rendben folytak a vizsgálatok, de a várólista várhatóan nőni fog.
Újra fogadják a betegeket


Aki tegnap jelentkezett be allergiavizsgálatra, csak a jövő hétre kapott időpontot a MÁV-rendelőben. Ennek oka, hogy bár a kettő helyett három orvos látja majd el a betegeket, egy nap kevesebb pácienst fogadhatnak mint eddig. Megváltozott ugyanis a finanszírozási rendszer, ezért nem tudnak annyi embert kezelni, mint korábban. A rendelési időpontokat azonban az eddigiekhez igazítják.

Dr. Kovács Lajos - orvos-igazgató, MÁV Rendelő
"Az eddig meglévő hosszított rendelések, amik a keddet és csütörtököt érintették, változatlanul megmaradnak. Akik esetleg napközben nem tudnak hozzánk eljönni, bejelentkezni, azok változatlanul délután, akár az esti órákban is tudjuk őket fogadni."

Továbbra is heti 42 órában fogadják a betegeket. A MÁV-rendelő központi számán kérhető az előjegyzés, ott meg tudják mondani azt is, melyik orvoshoz, és mikor van szabad időpont. Megmarad tehát a gyermek és felnőtt ellátás is, csak nem az eddig megszokott helyen. Ezentúl a második emeleten, a pszichiátriai rendelés helyén lesz rendelés. Itt lehetőség van külön helyiségben megfigyelni az allergiavizsgálaton átesett pácienseket.