Hírek

Újra győzni tudott a Haladás-Viktória

2019. november 27., 13:36

Viharos időszakot követően sikerült újra nyernie a Haladás-Viktória női élvonalbeli labdarúgó csapatának a Győr ellen a Jet-Sol Liga 11. fordulójában. Simon Attila távozását követően Azoitei Catalinra bízták a szakmai munka irányítását, akivel úgy tűnik ismét magára talál a csapat.

Újra győzni tudott a Haladás-Viktória

Viharos időszak áll a Viktória mögött. A szombathelyi lányok az MTK elleni idegenbeli bravúrgyőzelmet követően betlit betlire halmoztak. Kikaptak az addig nyeretlen Kelentől és Szegedtől, valamint 2:0-ás előnyüket elherdálva X-eltek az Astra ellen. Egy az önbecsülésében megtépázott Haladás-Viktória várt vasárnap a szintén gyenge formát mutató ETO FC Győrre. A kisalföldi lányok 2 hatalmas zakó után érkeztek Vasba - az FTC és a DVTK ellen összesen 13 gólt kaptak hazai pályán, és egyet sem rúgtak. A várakozásoknak megfelelően a hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést a Király Sportlétesítményben. (08:08-) Manhart került ígéretes helyzetbe, ám mire lövésre szánta el magát már kisodródott és löketét sikerült blokkolni. (08:34-) Az esetet követő szögletrúgáshoz Szakonyi állt, akinek labdája remekül találta meg Tálosit, fejesével megszerezte a vezetést a Szombathely. Időbe telt mire elkapta a mérkőzés ritmusát az ETO. (34:00-) Első komolyabb helyzetüket a félidő végefelé alakították ki: egy remek kiugratással Plóner került ziccerbe, gyenge lövését azonban gond nélkül fogta Bíró. (35:35-) Pár másodperccel később ismét támad a Győr: eleinte nem úgy tűnt, hogy az akcióból gólveszély lehet, ám egy blokkolt lövést azonnal kapásból kapura küldtek, ám a lefelé csapódó löket Bíró kezei között halt el.

Fordulást követően az 53. percben a semmiből egyenlítettek a vendégek. (45:05-) Egy előreívelt szabadrúgást csúsztatott meg Bódai, fejese pedig behullott a kapuba, hiába nyújtózkodott Bíró. (48:00-) A gól után megtáltosodott a Győr, Fél Patrícia lövése a keresztlécet súrolta. (50:32-) A 66. percben hazai sarokrúgást követően Fördős elé került a labda, aki gondolkodás nélkül kapura lőtt, Csontos azonban kiöklözte. (53:05-) A 86. percben azonban már az ETO portása sem tehetett semmit -  Manhart, Szakonyi és Öreg volt a labda útja, utóbbi szép mozdulattal szerezte meg a Viktória 2. és egyben mindent eldöntő találatát. A végeredmény: Haladás-Viktória - ETO FC Győr 2:1

AZOITEI CATALIN - mb. vezetőedző, HALADÁS-VIKTÓRIA
"A jó ellenfelek szenzációs motivációval töltik fel a lányokat, amikor azonban jönnek a gyengébb ellenfelek, akkor mindenki azt mondja meglesz valahogy az a meccs, lenézik őket és már a bemelegítésnél is azért vagyok velük, mert látom rajtuk, hogy elengedik magukat. És ezt nem lehet. Ezt mondtam nekik a meccs előtt, hogy nem lesz könnyű, de ha nem rúgunk 2 gólt, akkor megint nehéz lesz a meccs."

Az ETO ezzel zsinórban 3. vereségét szenvedte el. A győri lányok legutóbbi mérkőzéseiken a Ferencvárostól, a DVTK-tól, valamint a Viktóriától összesen 15 gólt kaptak és mindösszesen csak egyet sikerült rúgniuk.

Kulcsár Zsolt - vezetőedző, ETO FC GYŐR
"Nagyon érdekes kis mérkőzés volt. Mindkét félidőben egyszer a hazai csapat, egyszer mi domináltunk. Nagyon érdekes ez a játék, mert gólra játsszák. Első félidőben egy szögletből kaptunk egy gólt, második félidőben sikerült egyenlítenünk szabadrúgásból s a végén sajnos - szerintem egy X-es mérkőzés volt - a győztes találatot a hazai csapat vitte be."

A Viktória legközelebb vasárnap déli 12 órai kezdéssel idegenben, Diósgyőrben vendégeskedik bajnoki mérkőzésen.