Hírek

Újra hallható Szombathelyen a Katolikus Rádió

2011. szeptember 02., 13:53

A 107,4 Mhz-es ultrarövidhullámú frekvencián fogható az adás. A műsorstruktúrában helyi műsorok is helyet kaptak: hírösszefoglalók és magazin műsorok számolnak be a szombathelyi eseményekről.

Újra hallható Szombathelyen a Katolikus Rádió

Mától hangolhatják rádiókészülékeiket a 107,4 Mhz-es URH frekvenciára azok, akik Szombathelyen és környékén a Katolikus Rádió adására kíváncsiak. Korábban középhullámon volt hallható a rádió - hangzott el egy mai sajtótájékoztatón, de ez a sugárzási lehetőség megszűnt. A Katolikus Egyház fontosnak tartja a rádió működtetését és, hogy minél szélesebb körben legyen hallható.

Spányi Antal, vezérigazgató - Magyar Katolikus Rádió
A katolikus egyház nemcsak hitéleti tevékenységet feladatát látja el, hanem az élet minden területéhez hozzá akar szólni és a társadalom minden rétege számára van mondanivalója.

Budapest után augusztustól Székesfehérváron, most pedig Szombathelyen hallhatók a rádió műsorai. Az egyházmegye számára a rádió fontos eszköz az evangéliumi örömhír terjesztésére.

Dr. Veres András, megyéspüspök
Amikor a középhullám megszűnt, akkor sokan jelezték, hogy szívesen hallgatták a rádiót, és erre szükség lenne a későbbiekben is. Most annyit sikerült elérni, hogy Szombathelyen és közvetlen környékén hallható lesz az adás. Reméljük, hogy előbb-utóbb szélesebb körben is hallható lesz, mert az egész egyházmegyére szeretnék gondolni.  

A rádió nagy hangsúlyt fektet helyi műsorok készítésére, mondta Radetzky András vezérigazgató-helyettes. Napi 6 órában hallhatók helyi témákkal foglalkozó összeállítások. Ennek egy részét a hírösszefoglalók teszik ki, de más műsorok is készülnek.

Radetzky András, vezérigazgató-helyettes - Magyar Katolikus Rádió
A 6 órányi hely, szombathelyi tartalom fennmaradó része magazinműsorokból fog összeállni. Lesznek kulturális műsorok, óvodásoknak is lesz műsor, helytörténeti magazin. Mindenki megtalálja majd a maga számára való műsort.

A Katolikus Rádió a jövőben újabb városokban szólalna meg URH frekvencián.