Hírek

Újra hazai közönség előtt szerepelt a Szombathelyi Pingvinek jégkorong-csapata

2024. január 11., 19:55

Újra hazai közönség előtt szerepelt a Szombathelyi Pingvinek jégkorong-csapata, amely szomszédvári rangadóval várta a szurkolókat. A téli szünetet követően az U14-es együttes gólzáporos találkozón szenvedett vereséget. Az Egerszegi Titánok elleni mérkőzésen több tehetséges fiatal is lehetőséget kapott.

Újra hazai közönség előtt szerepelt a Szombathelyi Pingvinek jégkorong-csapata

A téli szünetben még a közönségkorcsolyázásé volt a főszerep a szombathelyi jégcsarnokban, hétvégén azonban már visszatértek a jégkorongozók. Hazai pályán kezdte az új esztendőt a Szombathelyi Pingvinek U14-es együttese, amelyre szomszédvári rangadó várt. Az Egerszegi Titánok elleni rangadóra zsúfolásig megtelt a csarnok. A pingvinek ezúttal tartalékos összeállításban szerepelt, több 12 éves lány és fiú is bizonyítási lehetőséget kapott az idősebbek között. Az első harmad közepéig kiegyenlített volt a játék, majd a nagyobb rutinnal rendelkező vendégek magabiztos előnyre tettek szert. Hősiesen védekeztek a szombathelyiek, azonban ellentámadásra kevésbé maradt erejük. Az utolsó etapban felvette a ritmust a házigazda, és keményen dolgozott az eredmény kozmetikázásáért, ez a küzdőszellem pedig a szurkolók és a vezetőedző tetszését is elnyerte.

Futó Máté Lukács - vezetőedző, Szombathelyi Pingvinek U14

Elég sok hiányzóval érkeztünk a mai találkozóra, sok fiatal kapott most lehetőséget a csapatban. Négy darab U12-es feljátszó volt a keretbe, sokuknak az első meccse volt, illetve a kapusunknak is az első U14-es végig védett meccse volt ez. Én úgy gondolom, hogy helyt állt a csapat, mert az elejétől a végéig küzdöttek és nem adták fel, s ez a lényeg.

A 11-4-es vereség dacára nincs oka a szégyenkezni a vasi együttesnek, amely továbbra is nagy versenyfutásban van zalaegerszegi és óbudai riválisával a feljutást érő helyekért. A nyitó hétvégét követően a következő időszakban valamennyi korosztályos és felnőtt együttes jégre száll a bajnokságok során.