Hírek

Újra kikapott a Hungast-Haladás az Extraligában

2018. november 16., 16:40

Zsinórban kilencedik bajnoki mérkőzését is elveszítette a Hungast-Haladás Extraligában szereplő női röplabdacsapata. A szombathelyiek ezúttal hazai pályán kaptak ki 3:1-re az Újpest együttesétől.

Újra kikapott a Hungast-Haladás az Extraligában

Nem is olyan régén a Magyar Kupában alaposan megszorongatta Szombathelyen az Újpest csapatát a Haladás. Csupán 3:2-re tudtak nyerni a fővárosiak a vasi megyeszékhelyen. A szombathelyiek ezúttal is kifejezetten jól kezdtek Kántor Sándor tanítványai ellen és az első szettben végig úgy nézett ki, hogy előnyt tudnak szerezni. Az utolsó pillanatokban azonban rengeteget rontottak és így 27:25-re a vendégek húzták be a szettet. A második felvonásban viszont már nem volt pardon és 25:21-el egyenlítettek a hazaiak. Ezzel azonban sajnos el is lőtték az összes puskaporukat. A következő két játszmát 25:17-re, valamint 25:14-re nyerte az UTE, így a meccset összességében 3:1-re.

Bedőcs Gergely vezetőedző, Hungast-Haladás
“Most már azt mondja ránk mindenki, hogy két szettes csapat vagyunk. Én is azt gondolom, hogy az első kettő szettben ott voltunk partiban. Az elsőt mi vesztettük el, a második simán a miénk volt. Utána valami még nagyon hiányzik ebből a csapatból.”

A vendég fővárosiak nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottak Szombathelyen. Voltak kifejezetten jó, valamint roppant gyenge periódusaik is. Ennek hátterében bizonyára az áll, hogy az utóbbi időben több változás is történt a gárda játékoskeretében.

Kántor Sándor - vezetőedző, UTE
“Most úgy néz ki, hogy az UTE-ben három embert cseréltünk le. Most ezt próbáljuk meg csapattá kovácsolni. Nagyon nehéz. Tudom, hogy még messze van az út vége, de megpróbálunk mindent megtenni, hogy még jobbak legyünk. Ez egyértelmű.”

A Haladás csapata továbbra is pont nélkül áll a csoport utolsó, azaz hatodik helyén. A szombathelyiek legközelebb november 24-én lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, még pedig a címvédő Békéscsaba otthonában.