Hírek

Újra melegek a radiátorok

2014. november 25., 17:57

Egy kilyukadt távhővezeték miatt nem volt fűtés és meleg víz kétezer oladi lakásban. Egész éjszaka dolgoztak a hiba elhárításán.

Újra melegek a radiátorok

Hatalmas lyuk tátong a Kodály utcai Perint-hídon. Hétfőn éjszaka mintegy kétezer szombathelyi lakásban nem volt fűtés és meleg víz egy kilyukadt távhővezeték miatt.

Németh Ádám
„Elég hideg volt, fáztunk, a lakásban húsz fok volt és telefonáltunk a távhőhöz és mondták, hogy lesz később, mert még javítják”

A Távhőszolgáltató munkatársai este fél hatkor értesültek a problémáról. Hamarosan kiderült, hogy a hídban futó, az oladi városrészt ellátó vezeték hibásodott meg. A szakemberek rögtön megkezdték a bontási munkálatokat, de a híd sajátosságai miatt ez nem volt egyszerű.

Kocsis-Tóth Ildikó - fogyasztóvédelmi referens, Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
„Ez egy korrodálódott, régi vezetékszakasz volt. Ennek a cseréje történt meg az éjszaka folyamán. Először az útburkolatot kellett megbontani, már ez is jelentős munkálat volt ahhoz, hogy odaférjenek a távvezetékez. Ezt kicserélték, reggelre végeztek vele, egész éjszaka dolgoztak azon, hogy minél előbb tudjunk szolgáltatni.”

A kilyukadt vezeték hegesztése után még fel kellett tölteni a rendszert, de kedden délelőtt már újra melegek voltak a radiátorok a lakásokban, és helyreállt a melegvíz-szolgáltatás is.

Beliznay Pálné - elnök, BEM Lakásszövetkezet
„Annak örültem én, hogy talán a lakók nem fognak annyira fázni, miután nulla és mínusz 2 fok volt, tehát az épületek annyira nem hűltek le, szigeteltek ezek az épületek általában, tehát annyi meleget tartottak.”

Az útburkolat rendbetétele eltart még náhány napig. Az autósoknak addig forgalomkorlátozásra kell készülniük. A gépkocsivezetőknek azt tanácsolják, hogy óvatosan közelítsék meg a hidat.