Hírek

Újra nyitva a múzeumok

2020. június 26., 13:09
Újra nyitva a múzeumok

A Savaria Múzeum intézményeinek látnivalói is megjelennek majd a Múzeumok Éjszakájának országos online programsorozatában. A rendezvény közösségi oldalain több kisfilm, érdekes poszt és játék várja a látogatókat. Emellett a Savaria Múzeum saját oldalán június 27-én este hattól 11 óráig az érdeklődők a korábbi kiállítások anyagát láthatják, és játékos kihívásokat találhatnak majd, lesz például szabadulószoba a Vasi Skanzenben. Alkosd újra, értelmezd újra - erre is biztatnak a múzeum munkatársai: várják az ötletes megoldásokat Paizs László Fekete tojások ruhacsipesszel című művéhez kötődően.

Csapláros Andrea - igazgató, Savaria Múzeum
“Az a pillanat, amikor a tojásokat és a csipeszeket beldobták egy közegbe, az megfagyott volna, és a pillanatot megőrize. Tehát a történelmi pillanatnak a megjelenítése, az átlátszó anyagon keresztül hogyan lehet másképpen szemlélni azt a világot, amibe beletekintünk, annak a pillanatnak a lefényképezése. Nagyon sokféleképpen lehet ezt magyarázni.”

A sajtótájékoztatón bejelentették azt is: mostantól a múzeumparkot a Gyöngyös-patak hídjánál is lezárják - a nyári időszakban este 9 órától reggel nyolcig. Elkészült az új kapu, a park rendbentartásáról pedig a FÉHE egy közfoglalkoztatott munkatársa gondoskodik.

Horváth Soma - alpolgármester
“Nagyon sok rongálás történt ebben a parkban az elmúlt években folyamatosan. Én azt gonolom, hogy ez egy szükséges lépés volt. Így tudunk közösen vigyázni a parkra. Így a hídhoz került egy nagyobb kapu, valamint a hidat is felújítottuk. A SZOVA végezte el ezeket a munkálatokat.”

Július 11-én piknikre várják a vendégeket a múzeumparkba. Tudománynépszerűsítő előadások, gyermekfoglalkoztatók és zenei programok színesítik a napot. Elhangzott az is: a múzeum intézményeit havonta egy hétvégi napon ingyenesen lehet látogatni. A fiatalabb korosztálynak pedig a tanulást segítő érdekes videókat tesznek közzé az Instagramon és a TikTokon.