Hírek

Újra Tíztánc Magyar Bajnokság Szombathelyen

2020. február 13., 13:43

Tizenkét év után ismét Szombathely rendezheti meg a Tíztánc Magyar Bajnokságot. A házigazda Lorigo TáncSport Egyesületet hét páros képviseli majd a versenyen.

Újra Tíztánc Magyar Bajnokság Szombathelyen

Február 22-én Szombathely ismét a tánc fővárosa lesz. A Magyar TáncSport Szakszövetség döntésének értelmében itt rendezik meg a Tíztánc Magyar Bajnokságot.

Zsámboki Marcell - elnök, Magyar TáncSport Szakszövetség
"A Magyar TáncSport Szakszövetség tavaly évben már úgy döntött, hogy a standard, a latin és a tíztánc kategóriák közül csak a standard és a latin-amerikai táncokat rendezi meg maga a szövetség és a tíztánc kategóriát kiadja pályázatra. Ez azt jelenti, hogy bármelyik tagszervezet pályázhatott erre az eseményre, beadták a pályázatokat és a szombathelyi volt a legmegfelelőbb."

A tíztánc bajnokság azonban nem csak azért különleges, mert idén nem a szakszövetség rendezi, hanem azért is, mert ezzel a rendezvénnyel veszi kezdetét a versenytáncos szezon. A Lorigo TáncSport Egyesület életében is mérföldkőnek számít ez az esemény.

Faludiné Lovas Henriette - művészeti vezető, LORIGO TSE
“Nagyon bizakodóan nézünk a verseny elébe. Hát ezt a magyar bajnokságot, azért egy két hónapja kőkeményen tartó felkészülés előzi meg a táncosok részéről. Tehát én azt mondom, hogy szakmailag bátran úgy állhatnak ki a versenyzőink, hogy én azt gondolom, hogy esélyesek lehetnek, nemcsak a dobogóra, hanem talán 1-2 korosztályban a bajnoki címre is.“

Az aranyérem megszerzése a célja a Gombkötő Balázs-Laskovics Petra párosnak.

Gombkötő Balázs - versenyző, LORIGO TSE
“Az eredmény ugye a pontozóbíróktól függ, nagyon bízunk benne, hogy a táncukkal meg tudjuk őket győzni. A közönség támogatni fog minket ebben 100 százalékig biztosak vagyunk. Rengeteg rokon, barát, támogató, szponzor, ismerős jonni és szurkolni fog nekünk és bízzunk benne, hogy egy magyar bajnoki címmel gazdagodhatunk jövő szombaton.”

A Tíztánc Magyar Bajnokság február 22-én délelőtt veszi kezdetét. A döntőket 17 órától rendezik az AGORA  SMűvelődési ésportházban.