Hírek

Újra TriShow volt Szombathelyen

2016. december 06., 15:13

Nosztalgiabulit tartottak hétvégén az AGORA Művelődési és Sportházban. Az évtizedekkel korábban életre hívott TriShow most is megtöltötte a helyszínt: az egykori résztvevők ismét eljöttek a bálra.

Újra TriShow volt Szombathelyen

A Tri-Show annak idején középiskolák közti vetélkedő volt, amely után egy buli következett - ez a 80-as, 90-es évek legnagyobb programjának számított Szombathelyen. Ezen szinte minden fiatal részt vett.

Lászlóné Ágics Edit - szervező
“Szerettünk volna egy olyan bulit, ahol a régi arcokkal találkozunk. Mert ugye az emberek általában, jó esetben ötévente találkoznak az osztálytársaikkal, de ugye az évfolyamtársakkal, az alatta-felette járókkal, a szomszédos iskolába járókkal már nem.”

Emiatt szervezték meg a nosztalgikus hangulatú Tri-Show-t, amely elsősorban azt a korosztályt célozta meg, amelynek tagjai diákként vettek részt ilyen szórakoztató esten. Volt, aki annak idején úgy szökött el otthonról, hogy eljöhesssen.

Hajnal Judit - résztvevő
“Minden Tri-Show rendezvényen részt vettem annak idején. Ez volt a legnagyobb buli az akkori fiatalok számára, imádtam, nagyon szerettem, és remélem, hogy ma is ilyen lesz!”

Az első ilyen ismerkedős estet még a Sportház létrejöttekor szervezte Dancs Jánosné Márta, aki elmondta, hogy ötévente megújította a programkínálatot. Az utolsó öt évben nevezték el Tri-Shownak a rendezvényt.

Dancs Jánosné - egykori szervező
“Lenyűgözött ez a friss tér és friss lehetőség, hogy egy olyan város Művelődési Központjában dolgozhatok, ahol tizenegynehány középiskola van. És ennek a korosztálynak - úgy éreztem - hogy egy kulturált, biztonságos szórakozóhelyre van szüksége, ahol a legfontosabb ismérveknek, hogy ismerkedni, kulturáltan szórakozni, vetélkedni, azt meg lehet valósítani.”

A nosztalgiabulin régi, városi tévés felvételekből, képekből adtak ízelítőt a vendégeknek, akik láthattak vetkőző Mikulást, résztvevői lehettek a bajnok helyi bmx-esek bemutatójának, de találkozhattak a Pa-Dö-Dö tagjaival is. A megújult, első Tri-Show közel 900 vendéget vonzott.