Hírek

Ülésezett a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága

2018. április 24., 13:52

Az eddigihez hasonlóan működhet az AGORA, a Savaria Szimfonikus Zenekar, a Mesebolt és a Weöres Sándor Színház - a többi között ezt vetítette előre a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának közgyűlés előtti ülése, amelyen megszavazták a javaslatot ezek tavalyi beszámolójának, és idei munkatervének elfogadására.

Ülésezett a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága

Későbbre tervezte, de kérésre elsőnek tárgyalta a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága a kulturális intézmények tavalyi beszámolójának és idei munkatervének elfogadásáról szóló javaslatot. Elsőként az AGORA Szombathelyi Kulturális Központról beszéltek: Takátsné Tenki Mária gratulált az intézmény munkájához, amely szinte minden rendezvényét, programját pályázati támogatásból valósítja meg, és saját bevételeit is sikeresen biztosítani tudja. Az AGORA által üzemeltetett MMIK állagromlása is szóba került, erre évente több mint 10 milliót kellene fordítani, amire nincs kerete az intézménynek. Az itt működő Mesebolt Bábszínház gazdasági és művészeti munkája egyenletes, most azonban új szerződtetéseik vannak, ez akár új irányt is jelenthet - derült ki a bizottsági ülésen. A Savaria Szimfonikus Zenekar tagjain a tervek szerint új, egységes ruhát láthat hamarosan a közönség. A Weöres Sándor Színház kifogástalan művészeti tevékenységet végez, mégis kevesebb állami támogatást kap a korábbihoz képest, ezt a város a tervek szerint kipótolja.

Elhangzott, hogy az AGORA feladatköre bővül. Ez az egyik oka annak, hogy módosíthatja majd a közgyűlés a város idei költségvetésének egy pontját csütörtökön. Ahhoz pedig, hogy az Ady téri buszpályaudvar atköltözhessen a vasútállomáshoz, elfogadták a javaslatot a településrendezési eszköz módosításához kapcsolódó döntésekről. Beszéltek még a huszárlaktanyáról is, a beépítési tervekre több mint tízmillió forintra lesz szükség. A tervek szerint növekszik a civil alap is, de a sport támogatására is több juthat - egyebek mellett ez is kiderült a jogi és társadalmi bizottság szerdai ülésén, amelyen összesen 27 napirendi pontot tárgyaltak meg.