Hírek

Ülésezett az Oktatási és a Jogi Bizottság is

2016. április 19., 17:26

Vita nélkül fogadták el a beszámolókat és a javaslatokat a szombathelyi közgyűlés Oktatási és Szociális Bizottságának tagjai. A szerdai közgyűlést megelőző nyilvános ülésen 32 napirendi pontról tárgyaltak. Összeült a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága is: 37 témát vitattak meg.

Ülésezett az Oktatási és a Jogi Bizottság is

Tizenkét bölcsőde és óvoda fejlesztésére összesen 958 millió forint támogatást igényel az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán. A Nemzeti ovi foci – ovi sport program pályázati forrásából pedig multifunkcionális pálya épülhet hét szombathelyi óvodában. Bővülhet a Szombathely visszavár ösztöndíjpályázat támogatási köre, a jövőben a középfokú egészségügyi képzésben részt vevők is pályázhatnak, és hiányszakmák köre is változott.

Idén a Gothard, a Nyitra utcai, a Zrínyi, a Dési és a Váci iskolában fejlesztik az informatikai labort, és a közgyűlés további tíz intézmény informatikai eszközözbeszerzését támogatja összesen 12 millió forinttal. Döntöttek arról is, hogy az önkormányzat nyári napközis táborát június 20-tól augusztus 19-ig a Váci-iskola szervezi meg.

A  jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága kedden délután tekintette át a hatáskörébe tartozó közgyűlési előterjesztéseket. A testület elsőként a volt Epcos telephely fejlesztési koncepciójával foglalkozott. Ennek egyik eleme az egykori Cserkészház visszaállítása eredeti állapotába, amelynek részbeni ellentételezéséül a város értékes földrészletet kap. A bizottság elfogadta a Haladás Sportkomplexum beruházásának támogatási szerződésének a módosítását, valamint a településrendezési rendeletben tervezett változtatásokat. Az év végével lejár a városnak a Vasi Volánnal  - a helyi autóbusz közlekedés ellátására -  kötött szerződése, ezért új pályázatot írnak ki. Ennek feltételeiről is állást foglalt a bizottság. Nem volt könnyű helyzetben a testület, amikor elbírálta a Szent Márton Emlékévhez kapcsolódó civil kezdeményezések támogatására kiírt pályázatokat. Az igények jóval meghaladták a rendelkezésre álló 25 millió forintos keretet.

A szombathelyi közgyűlés áprilisi ülése szerdán kilenc órakor kezdődik a Városháza nagytermében.