Hírek

Ünnepi évad - jövőre lesz 25 éves a Mesebolt Bábszínház

2019. augusztus 28., 15:17

Magyar népmese, kortárs szerző, dráma, vers és érzékenyítő előadás - mindez szerepel a Mesebolt Bábszínház idei repertoárján, ami rendhagyó lesz. 2020-ban ugyanis fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a társulat.

Ünnepi évad - jövőre lesz 25 éves a Mesebolt Bábszínház

Ármányos puncspancs, Kutyus és Cicus - két sikeres darab a Mesebolt Bábszínház tavalyi szezonjából. Mára kiderült, hogy az akkori új tagok megtalálták a helyüket a társulatban, ahol idén nem volt mozgás. Kosznovszky Márton sok lehetőséget kapott.

Kosznovszky Márton - bábszínész
“Sűrű évad volt, és most úgy néz ki, hogy a következő évadom is sűrű lesz, ami fiatal bábosként egy nagyszerű dolog, tehát nem is kívánhat többet az ember. Több olyan feladat is van, amit nagyon várok, amit régóta szeretnék eljátszani, és most úgy néz ki, hogy lehetőségem is lesz rá.”

Ilyen lesz a Pettson és Findusz novemberben - tudtuk meg a keddi évadnyitón, ahol az igazgató sorolta a tervezett bemutatókat.

Kovács Géza - igazgató, Mesebolt Bábszínház
“Magyar népmese feldolgozásunk is lesz, hiszen A Háromágú Tölgyfa Tündérét is bemutatjuk még az első félévben. Folytatjuk az Árpád-házi királyok sorozatát, III. Béla és Szent László történetével. Az évad folyamán még Kun Lászlóval is foglalkozunk. És ezzel egy ötös sorozatot le is zártunk az Árpád-házi királyokkal kapcsolatosan.”

Színre viszik még Michael Ende és Lázár Ervin egy-egy darabját, de Tamkó Sirató Károly verseit is. Lili és a bátorság címmel rendhagyó előadás is készül, ennek a gyermekbántalmazás lesz a témája.

Több tavalyi program műsoron marad, köztük a pöttömszínház keretében futó, felújított A kíváncsi kiscsikó, valamint a Ti-ti-tá. Mindkettő a korábbi bábszínház-igazgató, H. Nagy Katalin rendezése, aki nemcsak emiatt, hanem a közelgő 25 éves jubileum miatt is várja az új évadot.

H. Nagy Katalin - rendező
“Mi azt gondoljuk, hogy mi adunk, nagyon sokat adunk a közönségünknek, és nagyon nagy boldogság számunkra, hogy sok olyan családdal találkozunk, aki kicsi gyerekként a bábszínházban kezdte, és most már a saját csemetéit hozza ide.”

Az évfordulónak viszonylag biztos anyagiakkal vág neki a színház, a pályázati sikerekről az igazgatóhelyettes tájékoztatott.