Hírek

Ünnepi turizmus

2017. december 12., 17:09

Ma már nem ritka, ha valaki a családi otthon helyett szállodában tölti az ünnepeket. Karácsonykor kevesebben, szilveszterkor jóval többen kelnek útra. Ez utóbbi a szombathelyi szálláshelyeken is népszerű, de idén az adventi vásár is sokakat vonz.

Ünnepi turizmus

Ilyenkor sem üresek az utazási irodák: egyre többen szerveznek pihenést maguknak az ünnepekre. Karácsonykor a belföldi szállodák, szilveszterkor pedig a külföldi, most azon belül is az olasz városlátogatások népszerűek.

Kocsis-Békés Ildikó - utazásiiroda-vezető
“Azt gondolom, hogy évről évre többen döntenek úgy, hogy távol töltik az otthonuktól a karácsonyt, illetve a szilvesztert. Azt gondolom, hogy azért döntenek így, mert így több időt tudnak konkrétan a családjukkal tölteni. Tehát a közös reggeli, a közös ebéd, a közös vacsora van a konyhában töltött idő helyett.”

Szombathelyre az adventi vásár vonzza most a turistákat, nem véletlenül. Az ünnepi ajándék- és forraltborárusok mellett idén korcsolyapályával, fénygömbbel és rénszarvasos szánnal bővült a látnivalók sora. Minden eddiginél többen érdeklődnek telefonon, és személyesen is a programokról.  

Grünwald Stefánia - ügyvezető igazgató, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
“Szerettük volna az új szombathelyi Fő teret és az új szombathelyi adventet egy kicsit jobban reklámozni. Nagyon nagy az érdeklődés a Tourinform-irodában, rengetegen jelentkeznek. És ahogy éppen ma hallottam, lassan a magyar városok most már vetélytársai lehetnek a nagy osztrák adventeknek, hiszen egyre nívósabb a kínálat, egyre szebb a kivilágítás.”

Sokan gondolták úgy, hogy Szombathelyen szilvesztereznek: a város szálláshelyei már szinte mind foglaltak az év utolsó napjára.